Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de doğalgazlı otobüslere nasıl önlem alındı?

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Engin Taşdemir ve Ünal Özmural, Ulaşımpark’ın doğalgazlı otobüsleriyle nasıl önlemler alındığını sordu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Engin Taşdemir ve Ünal Özmural, Ulaşımpark otobüsleriyle ilgili bir önerge verdi. Önergede şu ifadelere yer verildi: “”Kocaeli Büyükşehir’e alt Ulaşımpark Genel Müdürlüğünce işletilen ve sıkıştırılmış doğalgaz (CNG) ile çalışan otobüslerde; 13 Temmuz 2017’de 41 BR 203 08 Eylül 2017 “de 41 BR 290 03 Şubat 2021’de 41 BR 321 En son ise, 07 Haziran 2021’de 41 BR 353 plakalı araçlarda yangın çıkmış ve şans eseri can kaybı yaşanmamıştır.”

ŞU SORULAR SORULDU?

1) 2017’den bu yana, yanan 4 adet otobüsün yanış nedeni ile ilgili teknik rapor düzenlenmiş midir, düzenlendi ise hangi kurum tarafından düzenlenmiştir?

2) Tespit edilen olumsuzluklar ile ilgili alınan tedbirler nelerdir?

3) Ulaşımpark’ta hali hazırda CNG ile çalışan araç sayısı 197 olarak gözükmektedir. İlk kazadan sonra bu araçlar ile ilgili tedbir amaçlı ilave hangi kontroller yapılmaktadır?

4) Önümüzdeki süreçte Kocaeli Büyükşehir’in mevcut 197 adet CNG ile çalışan otobüslerine ilaveten 100 adet daha satın alınmasının planlandığını göz önüne aldığımızda, benzer  kazaların yaşanmaması için satın alınacak otobüslerde, mevcut çalışan otobüslere ilaveten  hangi tedbirler konulmuştur?

Yukarıda belirttiğimiz sorularda bahsi geçen 4 adet otobüs kazasının sonucu hakkında düzenlenen raporlar ile alınan tedbirlerin neler olduğunu yazılı olarak tarafımıza bildirilmesi hususunu arz ederiz.”