Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de karantina yurtlarına dezenfekte

Koronavirüs salgını ile mücadele

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında özellikle vatandaşların yurt dışından geldikten sonra ilk 14 gün izole bir şekilde yaşaması yeni bulaşmaların önlenmesi için büyük önem taşıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de yurt dışından gelen vatandaşlar öğrenci yurtlarında 14 gün misafir ediliyor. İzmit ilçesinde bulunan KYK Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda da vatandaşların misafir edilmesinin öncesi ve sonrasında Büyükşehir ekipleri, titizlikle dezenfeksiyon çalışması yaparak her odayı temiz hale getiriyor.

14 GÜN ÖNCESİ VE SONRASINDA YURT DEZENFEKTE EDİLİYOR

Yurt dışından gelen vatandaşların, karantina süresince kalacakları öğrenci yurtları Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı çalışan ekipler tarafından dezenfekte uygulaması ile temizleniyor. Vatandaşlar yurtlarda gönül rahatlığı ile 14 gün ayrı odalarda kalıyor. 14 günün sonunda da eğer vatandaşlar da bir sorun yok ise evlerine uğurlanırken yeni misafirler için odalar hazırlanıyor. Bu kapsamda yurttaki masa, pencere kulpları, kapı, koridor, tuvalet ve diğer tüm mekanlar baştan aşağıya dezenfekte edilerek temizleniyor.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE MİSAFİR EDİLİYOR

Gazi Süleyman Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nda İngiltere ve yurt dışından gelen gemi personelleri, virüs nedeniyle 14 günlük izole zamanını geçiriyor. Yurda gelen vatandaşlar sağlık taraması sonrası tek kişilik odalara yerleştiriliyor. Tam donanımlı olan odalardan vatandaşlar dışarı çıkartılmıyor. Vatandaşların yemek ve diğer tüm ihtiyaçları karşılanıyor.