Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuruçeşme tramvay köprüsünün ayakları yükseliyor

Kuruçeşme Tramvay Projesi kapsamında yapılan tramvay üstgeçit köprüsünün ayakları hızla inşa ediliyor.

Kuruçeşme Tramvay Projesi kapsamında

Kuruçeşme Tramvay Hattı Projesi kapsamında mevcut Akçaray Tramvay Hattı, çalışmaların tamamlanmasıyla Plajyolu İstasyonu’ndan D-100’ün karşı tarafına geçerek Kuruçeşme’ye bağlanacak. Tramvay geçişini sağlayacak 290 metre uzunluğunda 9 ayaklı ve 8 açıklıklı tramvay üstgeçit köprüsünün ayakları yükseliyor.

KOLON VE TEMEL İMALATLARI YAPILIYOR

Akçaray Tramvay Hattı’nı D-100 üzerinden Kuruçeşme’ye bağlayacak 290 metre uzunluğundaki köprünün ayakları için 130 adet fore kazık imalatının tamamı ocak ayının başında tamamlanmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin köprü ayaklarının inşası için gerçekleştirdiği çalışmalarda kolon, temel ve başlık kirişi imalatları sürüyor. Yapılan çalışmalar ile ayakların ortaya çıkmaya başladı projede yağmursuyu imalatlarına devam ediliyor. Zorlu hava koşullarına rağmen çalışmaların devam ettiği projede daha önce iki adet yeni modern yaya üst geçidi vatandaşın kullanımına sunulmuştu.

TRAMVAY HATTI 23,4 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Kuruçeşme tramvay hattının tamamlanmasıyla birlikte Akçaray tramvay hattı uzunluğu 10 bin 212 metrelik çift hatta ulaşacak. 3 kilometre tek hatlı depo sahasıyla birlikte tramvayın tek hat uzunluğu 23,4 kilometreye ulaşacak. Kuruçeşme istasyonuyla durak sayısı 16’ya çıkacak. Vatandaşların hayatına kolaylık ve değer katacak proje ile İzmit merkezi, Sekapark ve İzmit Otogarına erişim daha kolay olacak.