Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuruçeşme Yaşam Merkezi  bugün resmi olarak açılıyor

İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda faaliyetlerine başlayarak Kuruçeşme bölgesine değer katan ve birçok fonksiyona ev sahipliği yapan Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nin resmi açılışı bugün gerçekleşecek.

İzmit Belediyesi tarafından geçtiğimiz

İzmit Belediyesinin Kuruçeşme’de geçtiğimiz aylarda faaliyete geçirdiği Kuruçeşme Yaşam Merkezi resmi açılışa hazırlanıyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, bugün saat 18.00’de resmi olarak açılacak.

BİRÇOK FONKSİYONA SAHİP

Kuruçeşme bölgesinde yaşayan vatandaşların sosyal imkanlarını arttıracak; kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet veren Kuruçeşme Yaşam Merkezi tam kapsamlı olarak planlandı. Merkezde psikolog ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alıyor. Merkezde özellikle ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu yer alıyor. Ayrıca merkezde bulunan dans salonlarında dans eğitimleri veriliyor.

ASIRLIK ÇINAR EVİ DE BULUNUYOR

Yaşlı vatandaşların sosyal hayatta aktif rol almasını destekleyen, akranları ile iletişim kurma fırsatı sağlayan Asırlık Çınar Evi de Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde yer alıyor.  Gündoğdu ve Yuvam Akarca’da 50 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Asırlık Çınar Evi ile Kuruçeşme’de ikamet eden vatandaşlar için psiko-motor faaliyetler, bahçe uğraşları, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenleniyor.

ÖZEL BİREYLER UNUTULMADI

Merkezde yer alan Kısa Mola Merkezi de, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesi, yaşam kalitesinin artması, sosyalleşmesi, psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, özel bireylerin yakınlarını destelemek, günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.