Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuruçeşme’de tramvay çalışmaları hızlandı

İzmit Kuruçeşme tramvay hattı projesi kapsamında yapılacak iki yaya üst geçidi için sondaj çalışmasına başlandı.

İzmit Kuruçeşme tramvay hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kuruçeşme Tramvay hattında çalışmalar başladı. Acıbadem Hastanesi önüne yapılacak yaya üst geçidi için sondaj çalışmaları yapılıyor. Proje kapsamında Acıbadem Hastanesi ve İzmit Lisesi önüne yaya üst geçidi yapılacak. İki üst geçidinde 5 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanıyor.

2 ADET YAYA KÖPRÜSÜ YAPILACAK

Plajyolu Kuruçeşme arasında yapılacak olan tramvay hattı Plajyolu durağından Kuruçeşme Kavşağı’na doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü ile geçecek. Toplamda 812 metre çift hat tramvay hattı, 1 adet istasyon ve 2 adet yaya köprüsü yapılacak.

ALTYAPI DEPLASESİ YAPILACAK

Mevcutta bulunan D-100 İstanbul yönüne gidiş İzmit batı gişeler bölgesi Yazıhaneler mevkiinden bağlantı sağlanacak ve Kuruçeşme Kavşağı yeniden düzenlenecek. Hattın enerjisini sağlamak için 1 adet trafo merkezi kurulacak. Tramvay hattının geçtiği güzergâhta bulunan mevcut yollar ve İzmit -İstanbul yönü Batı Otoyol girişi yenilenecek. Güzergâh üzerinde bulunan altyapıların deplasesi bu proje kapsamında yapılacak.

Kurucesme tramvay hatti yaya ust gecitleri icin sondaj calismasi basladi... 2