Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Leyla Atakan turnuvasında muhteşem final!

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen ve İzmit Belediyespor, Fenerbahçe Öznur Kablo, Beşiktaş ile Hatay Büyükşehir Belediyespor kadın basketbol takımlarının yer aldığı 1. Leyla Atakan Basketbol Turnuvası bugün oynanan final maçlarıyla sona erdi.

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen

İzmit Belediyesi tarafından ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan anısına düzenlenen basketbol turnuvası Fenerbahçe Öznur Kablo – Beşiktaş ve İzmit Belediyespor – Hatay Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla sona erdi. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanan maçlar üç gün boyunca İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanırken heyecanın bir an olsun dinmediği mücadeleler sosyal medyada yoğun ilgiyle takip edildi.

DERBİNİN KAZANANI FENERBAHÇE OLDU

Final gününün ilk karşılaşması Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine sahne oldu. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo ilk periyodu 22-10 önde kapattı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli takım soyunma odasına 37-25 önde girdi. Oyun üstünlüğü ikinci yarıda da elinde tutan Fenerbahçe, üçüncü çeyreği 56-41, maçı da 77-64 kazanarak turnuvayı 2 galibiyetle tamamladı. İzmit Belediyespor ile Hatay Büyükşehir Belediyespor’u mağlup eden Beşiktaş ise turnuvadaki ilk ve tek yenilgisini aldı.

İZMİT BELEDİYESPOR GALİBİYETLE BİTİRDİ

Turnuvanın son maçında İzmit Belediyespor ile Hatay Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya geldi. Karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk periyodu İzmit Belediyespor’un 22-16 üstünlüğüyle tamamlandı. Oyun üstünlüğünü rakibe vermeyen İzmit Belediyespor ilk devreyi 43-34 önde kapattı. Üçüncü periyotta vitesi arttıran İzmit Belediyespor farkı çift haneli sayılara çıkartarak çeyrek sonunda skoru 60-43’e getirdi. Hatay Büyükşehir Belediyespor’un son çeyrekte farkı kapatma çabaları sonuç vermedi ve karşılaşma 75-67 İzmit Belediyespor’un üstünlüğüyle sona erdi. İzmit Belediyespor’un yeni transferi Karadağlı Milica Jovanovic attığı 21 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.

TÜM TAKIMLARA KUPA VERİLDİ

3 gün boyunca oynanan tüm maçlarda heyecan ve çekişme bir an olsun eksilmedi. Takımlar, İzmit Belediyesi’nin düzenlediği turnuva ile yeni sezon öncesi kendilerini görme fırsatı yakaladı. Final gününde oynanan maçların ardından Leyla Atakan Basketbol Turnuvası’na katılan tüm takımlara turnuvaya özel olarak hazırlanan kupa ve çiçek takdim edildi.

“KEYİFLİ BİR TURNUVA OLDU”

Kupa töreninin ardından turnuvayla ilgili açıklamalarda bulunan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “3 günlük keyifli bir turnuva oldu. Leyla Atakan’ın adını yaşamak ve yaşatmak adına ismini Leyla Atakan Basketbol Turnuvası koyduk. Gerçekten çok güzel, kıran kırana geçen maçlar izledik. Spora verilen değer anlamında da kıymetliydi. Pandemi nedeniyle insanların gerçekten çok sıkıldığı bir dönemdeyiz. Bu açıdan spor ve sanat bizim için önemli. İnsanların biraz da olsa yüzünü güldürebiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

“BU BİR BAŞLANGIÇ, DEVAMI OLACAK”

Basketbol turnuvasının geleneksel hale geleceğinin müjdesini paylaşan Başkan Hürriyet, “Takımımızı yeni sezon öncesi seyretme fırsatı bulduk. Takımımız, bir yıllık görev süremiz içerisinde Avrupa kupalarına kadar yükseldi. Bu bizim için çok keyifli ve önemli bir başarı. Biz de bu başarıyı her platformda desteklemeye çalışıyoruz. Sadece İzmit’e değil tüm Türkiye’ye ve Avrupa’ya sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Takımımıza hocalarımıza değerli kadromuza çok çok teşekkür ediyorum. Ben de Başkan olarak elimden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyorum. Hem lig de hem de Avrupa’da takımımıza sonsuz başarılar diliyorum. Kesinlikle bu turnuvanın devamı gelecek. Ciddi anlamda sporun her alanında aktif turnuvalar yapmak istiyoruz. Bu bir başlangıç, devamı olacak” ifadelerini kullandı.