Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mahkeme, Hürriyet'le aynı kararı verdi

İzmit Belediyesinin önceki yönetimi tarafından, pedagog görevinden alınarak düğün salonunda görevlendirilen belediye çalışanının, Kocaeli 2. İdare Mahkemesinde süren davasında karar çıktı

İzmit Belediyesinin önceki yönetimi

İzmit Belediyesinde 25 yıl boyunca pedagog kadrosunda çalışan ancak bir önceki yönetim tarafından son 2 yıldır düğün salonu olarak kullanılan kültür merkezinde görevlendirilen Nurdan Külcü’nün Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde süren davası sonuçlandı. Mahkeme, göreve gelir gelmez Külcü’yü Kültür Müdürlüğünde bir göreve atayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’le aynı sonuca vararak, Külcü’nün göreve iadesi yönünde karar verdi.

HÜRRİYET GERİ DÖNDÜRMÜŞTÜ

İzmit Belediyesi’nde 25 yıldır pedagog olarak çalışan Külcü, bir süre önce İzmit merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Şahinler Köyü’nde bulunan belediyeye ait kültür merkezinde görevlendirilmiş, kadrosuna uygun bir görevde çalışmadığı gerekçesiyle avukatı aracılığıyla Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı. Yerel seçimlerin ardından göreve gelen İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Külcü’yü Kültür Müdürlüğünde kadro unvanına uygun bir göreve getirmişti. Davayı gören mahkeme de Külcü’yü haklı bulurken, kararla birlikte Nurdan Külcü yenden pedagog kadrosuna atanacak. Ayrıca personel, kayıp haklarını da yasal faiziyle birlikte İzmit Belediyesinden alacak.