Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Manavgat ve Muğla’ya yardım tırları yola çıkıyor

Yaklaşık on gündür devam eden ve yerleşim yerlerini de etkisi altına alan orman yangınlarında mağdur olanların yaralarını sarmak için harekete geçen İzmit Belediyesi hayırseverlerin yardımlarını bu gece Manavgat’a, yarın da Muğla’ya ulaştıracak.

Yaklaşık on gündür devam
Yaklaşık 10 gündür süren orman yangınlarının verdiği zararın etkilerini azaltabilmek ve en zor anlarında halkın yanında olabilmek için yardım kampanyası başlatan İzmit Belediyesi, bu gece (perşembe) Manavgat’taki yangın zedelere kardeş eli uzatan İzmitliler adına yardım tırlarını yola çıkaracak. Manavgat halkının ihtiyaçlarını gidermek için harekete geçen hayırseverler İzmit Belediyesi Gıda Bankası’na ulaşarak yardım kampanyasına ulaştı.

KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Ülkenin sahil kentlerinde ormanlık alanların ateşe teslim olduğu, alevlerin yerleşim alanlarına ve fabrikalara kadar indiği yangınlar, bu alanlarda yaşayan bitkilerin ve hayvanların canını ve doğal yaşam alanını kaybetmesine sebep oldu. Rüzgarla birlikte geniş alana yayılarak devam eden yangınlar evlerin yanmasına ve can kayıpların yaşanmasına neden olarak 7’den 70’e her kesimi derinden etkiledi. Büyük üzüntü duyan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de yaşanan felakete duyarsız kalamadı.

BU GECE MANAVGAT’A GİDİYOR

Yangında mağdur olan vatandaşlar ve hayvanlar için harekete geçen Hürriyet, başlattığı yardım kampanyasıyla “Kardeş ellerimizi yangında mağdur olan halkımız için birleştirelim” diyerek yardım çağrısında bulundu. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yardım seferberliği başlatılarak acil ihtiyaç listesindeki malzemelerin ve ürünlerin toplanması sağlandı. Manavgat’tan gelen ihtiyaç listesine göre Gıda Bankası’nda toplanan tüm yardımlar bu gece yarısı tırlara yüklenerek gönderilecek.

YARDIMLAR GIDA BANKASI’NA 

Ülkemizin çoğu yerinde yangın felaketi devam ederken oradaki halkın ve canlıların ihtiyaçlarına hassasiyet göstererek çağrıya kayıtsız kalmayanlar bugün saat 17.00’ye kadar 262 318 00 00 (İzmit Belediyesi) ve 262 331 88 68 (Gıda Bankası) numaraları arayarak Mehmet Ali Paşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı No:35/A Namık Kemal Lisesi karşısı adresindeki İzmit Belediyesi Gıda Bankası’na ulaşarak yardımlarını teslim etti.
YARIN DA MUĞLA’YA GİDECEK
Olanın olmayana destek verdiği kültürü yaşatan ülkemizde İzmit Belediyesi de tıpkı diğer afetlerde olduğu gibi yangınlarda da duyarlılığını ortaya koydu. Gece yarısı Antalya Manavgat’a yardım tırlarını yola çıkaracak olan İzmit Belediyesi yarın öğlen saatlerinde ise Muğla’ya yardım tırları gönderecek. Başkan Hürriyet, Muğla’da meydana gelen ve halen devam etmekte olan yangından etkilenen aileler için oluşturulan kampanyaya destek veren vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ
Su, içecek, bebek bezi, bebek maması, bebek devam sütü, hijyenik ped, yanık kremi, ağrı kesici, konserve-paketli gıda, giysi, kolonya, ıslak mendil, peçete, tuvalet kağıdı, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, hayvan mamaları, ilkyardım malzemeleri, kürek, tırmık, baret, elektronik aletler, pil, el feneri gibi belirlenen acil ihtiyaçlara göre toplanan ayni yardımlar da yarın (cuma) Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmek üzere yola çıkacak.