Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mehmet Ali Paşa’da yıkım başladı

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde kamulaştırma yapılması beklenen bölgede hak sahipleriyle anlaşma sağlanan 3 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

İzmit Belediye Başkanı Av.

İzmit Belediyesi Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalık Sokak arasında kalan binalardan 3’ünün kamulaştırmasını tamamladı ve binaların yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkım çalışmasını İzmit Belediyesi Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan ve mahalle halkı yakından takip etti. 10 parselden 3’ünün yıkımı gerçekleştirilirken kalan 7 parselin hak sahipleriyle İzmit Belediyesi arasında görüşmeler sürüyor. Yıkımı yapılan binaların hak sahiplerine toplam 2 milyon lira olan ödemeleri peşin olarak yapıldı.

“SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ”

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yıkım çalışması öncesinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Burada uzun zamandır hasretle beklenilen bir kamulaştırma vardı. Özellikle bu caddenin giriş kısmında keşmekeşe neden olan bir alan var. Sayın muhtarımızın göreve geldikten sonra ısrarla buranın kamulaştırılıp bir an önce kaldırılması noktasında talepleri vardı. Muhtarımız ‘burada bir hamle bekliyoruz, bir çalışma bekliyoruz’ demişti. Bende kendisine söz vermiştim. Söz verdikten kısa bir süre sonra kamulaştırma çalışmalarını başlatmıştık. O kamulaştırma çalışmaları ciddi bir noktaya geldi.

“ÖDEMELER PEŞİN YAPILDI”

Burada toplamda 10 adet parseli kamulaştırıyoruz. Şu ana kadar 3 binanın kamulaştırmasını tamamen bitirdik ve yıkıma hazır hale getirdik. Kalan 7 binanın kamulaştırma görüşmeleri hisse sahipleri ile devam ediyor. Bir kısmında anlaşma sağladık. Kalan hisse sahipleriyle yine görüşmelerimiz sürüyor. Şu ana kadar kamulaştırma işlemleri için anlaşılan hisse sahiplerine 2 milyon lira civarında ödeme yapıldı. Ödemeleri peşin yaptık hiç kimseyi mağdur etmedik. Sonraki kamulaştırmalarımızda da 3 milyon 700 bin civarında bir ödeme yapacağımızı taahhüt ediyoruz.

“SORUNU ÇÖZÜYORUZ”

Emin Sipahi Sokak ile Mustafa Çalık Sokak arasında kalan bu binaların kamulaştırılmasından sonra cadde hem daha geniş bir hale gelecek hem de mahalle halkının dile getirdiği sorunu çözmüş olacağız. Böylesi değerli bir alana daha da değer katacak çok güzel, estetik ve ferah bir cadde hizmete sunacağız. Bu bölgeye özellikle Zincirlikuyu Caddesi’nden ulaşımı rahatlatmış olacağız. Daha konforlu bir yol hizmeti sunacağız.

“ULAŞIMI RAHATLATMIŞ OLACAĞIZ”

Bu yolun bitiminde okul, kültür merkezi, nikah salonu, muhtarlık var. Burası kamusal bir hizmet alanı. Buraya insan sirkülasyonu çok yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Bu insan sirkülasyonunun ulaşımını da rahatlatmış olacağız. Estetik olarak da daha güzel, daha cıvıl cıvıl hale getirmeyi arzu ediyoruz burayı. Hayırlısı olsun, İnşallah güzel olur. İnşallah çalışmayı bitirip caddenin açılış kurdelesini kesmek de nasip olsun.”

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Hürriyet’in ardından söz alan Mehmet Ali Paşa Mahalle Muhtarı Yaşar Doğan, “Ben bildim bileli burası yıkılacak. Çoğu komşumuz bilir. Uzun zamandır bu konuşuluyor ama sadece konuşuldu. Ciddi hiçbir adım atılmamıştı. Ben başkanımıza ‘Başkanım senede 1 tane evi istimlak edelim. 10 senede bitiririz’ demiştim. Sağ olsun 1 yılda bitecek gibi gözüküyor. Bunun için mahallemiz adına gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu proje buraya değer katacak” dedi.