Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oto yıkama ve halı yıkamacılara İzmit’te düzenleme

İzmit Belediyesi vatandaş şikayetleri üzerine mesken altlarında oto ve halı yıkama işletmesi açılmaması kararı aldı. Bu işletmelere çalışma saatleri ve metrekare kriterleri de getirildi

İzmit Belediyesi vatandaş şikayetleri

Vatandaşın oto yıkama ve halı yıkama faaliyetinde bulunan işyerleriyle ilgili şikayetlerinin artması üzerine İzmit Belediyesi kolları sıvadı. Bu alanda çalışan işyerlerinin ruhsat alabilmesi için gerekli koşullarda yeniden düzenleme yapan İzmit Belediyesi artık evlerin altında oto yıkama ve halı yıkama işletmesi açılmasına izin vermeyecek.

MECLİS KARARIYLA

Şikayetler üzerine İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenen ve meclis kararıyla uygulamaya konulan yönergeye göre; bu iki hizmeti sunan işyerleri için belirli metrekare alanı belirlendi, çalışma saatleri sınırlandırılarak bir standarda bağlandı ve meskenlerin altında çalışmamalarına karar verildi.

YENİ İŞLETMELERE

Bundan sonra İzmit sınırlarında yeni açılacak, devir ya da yer değişikliği yapacak oto yıkama ve halı yıkama şirketleri bu kriterlere tabi tutulacak. İşyeri açabilmek için gerekli İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’nı alabilmek için metrekare, çalışma saati ve mesken altı olmaması kriterlerini de yerine getirecek işletmeler çalışma izni alabilecek.