Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sokaktan alınmıştı, tedavi ediliyor!

Dışarıda kalan, şeker hastası

Dışarıda kalan, şeker hastası ve bir ayağı olmayan 54 yaşındaki Katip Deniz’e devletin şefkat elini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi uzatmış, sokakta kalan Deniz Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’ne alınmıştı. Diğer bacağını da kaybetme riski olan Katip Deniz için tedavi süreci başlatıldı.

BARINMA MERKEZİ’NE GETİRİLDİ

Şeker hastası ve bir ayağı olmayan 54 yaşındaki Katip Deniz, tedavi için geldiği şehrimizde Koronavirüs salgınının etkili olduğu günlerde sokakta kalmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bulunan Deniz, Büyükşehir Belediyesi ambulansında ayağı için gerekli pansumanları yapılarak Barınma Merkezi’ne getirilmişti.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Bir süredir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi’nde kalan 54 yaşındaki Katip Deniz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi doktorları ve Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında doktor muayenesinden geçirildi. Kalan tek bacağını kaybetme tehlikesi olan Katip Deniz için tedaviye başlandı.

OKSİJEN TEDAVİSİ BAŞLADI

Tek bacağını kaybetmemesi için 3 doktorun olduğu sağlık kurulundan karar alınan Katip Deniz için özel bir tedavi merkezinde Hiperbarik Oksijen Tedavisine başlandı. Hiperbarik Oksijen Tedavisi ile Katip Deniz’in mevcut bacağının diğer bacak gibi kesilmesine engel olmak ve kesilen bacaktaki kesi yerinde bakımsızlıktan dolayı gelişen yaranın kapatılması hedefleniyor. Katip Deniz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafında Barınma Merkezinden alınıp tedavi olacağı merkeze, merkezdeki tedavisinin ardından tekrardan Barınma ve Konaklama Merkezine götürülüyor.

“SICAK BİR YUVADAYIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sayesinde sokakta kalmaktan kurtulduğunu belirten Katip Deniz; “5 aydır Kocaeli’deyim. 3 ay Derince Sopalı Araştırma Hastanesi’nde yattım. 5 sefer ameliyat oldum. Şeker hastalığım vardı. Tedavimin ardından taburcu edildiğimde sokakta kaldım. Büyükşehir Belediyesi beni alıp Barınma Merkezine getirdi. Allah belediye başkanımızdan razı olsun, ayağını taşa vurmasın. Allah uzun ömürler versin. Bize barınma evini açtı, orada kalıyoruz, yemeğimiz içmemiz, herhangi bir sıkıntımız yok. Sonsuz teşekkür ederim” dedi.

“GÜÇLÜ BİR DEVLETİMİZ VAR”

Barınma Merkezinde kaldığı süreçte tedavisinin yapıldığını belirten Katip Deniz; “Hastalığım nedeniyle bir ayağım kesildi. Kalan ayağımı da kaybetmemek için, Büyükşehir doktorları yardımcı oluyorlar. Periyodik olarak pansumanım yapılıyor. Böyle bir süreçte benim için sağlık raporu da alındı. Rapor doğrultusunda oksijen tedavisine başlandı. İlaçlarımı da kullanıyorum. Tedavi için beni alıp merkeze götürüyorlar. Tedavinin ardından beni tekrar Barınma Merkezine getiriyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin gücünü görüyoruz” ifadesini kullandı.

[gallery_metabox]