Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşkın haciz sadece İzmit Belediyesine uygulandı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 435 gayrimenkulü mal beyanı olarak bildirdiklerini fakat SGK’nın 3 binin üzerinde gayrimenkule haciz koyduğunu ifade etti. Hürriyet, “Bunun adı taşkın hacizdir ve sadece İzmit Belediyesine uygulanmıştır” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gayrimenkullere haciz konma sürecini şu şekilde anlattı: Biz öyle bir şey yaşadık ki mesele haciz değil. Aynı gün SGK tarafından iki tane yazı yazılıyor.  Bizim de özellikle liste olarak SGK’ya sunduğumuz ve bir haciz işlemi yapacaksanız bu gayrimenkullerimizi mal beyanı olarak bildiriyoruz çünkü kanunen yapmamız gereken bildirimler var. 435 adet gayrimenkulümüze haciz koyabilirsiniz diyoruz. İlk başta 435 adet gayrimenkulümüze haciz koyuyorlar. Çok ilginç aynı gün yazıyı yeniliyorlar. ‘Sistemden haciz koyma işlemi gerçekleştirilememiş olup İzmit Belediyesi Başkanlığına ait tüm gayrimenkullere haciz konulmasına’ diye ikinci bir yazı çıkıyor. 

“CİDDİ MAĞDUR EDECEK”

Bu tüm gayrimenkullere demek taşkın haciz demek. Hukukçular iyi bilir. Yani borcumuzun çok çok üstünde belediyeyi kitlemek adına bizi ciddi mağdur edecek. Sadece bizi değil bizimle işlem yapan birçok vatandaşı mağdur eden 3 binin üzerinden gayrimenkulümüze haciz işlemi. Hatta yeri geldiğinde işçilerimizi bile mağdur edecek bir uygulama. Sonra diğer belediyelere sorduk. Onların yaptıkları işlemlere baktık. Hiçbir belediyeye böyle bir uygulama yapılmamış. Peki neden biz? Neden sadece İzmit Belediyesi? 

“DİĞER BELEDİYEDE BU İŞLEM UYGULANMADI”

Gebze Belediyesi 8 küsur milyona yeni konut arazisi satıyor haberi var. Eğer haciz konmuş olsaydı Gebze Belediyesi bu arazisini satamazdı. Derince Belediyesi konut satıyor haberi var. Aynı bizim gibi kat karşılığı inşaat sözleşmesiyle gelir elde etmek amaçlı yatırım yapmış ve o konutları satıyor. E demek ki haciz yok ki satıyor. Haciz olsa satamaz. Demek ki diğer belediyelere tüm gayrimekullere herhangi bir haciz işlemi uygulanmıyor. Bütün gayrimenkullere haciz işlemi sadece İzmit Belediyesine uygulanıyor. Daha da tuhafı biz işlemi duyduktan sonra hemen İl Müdürlüğüne gittik. Sayın İl Müdürümüze derdimizi anlatmaya çalıştık. Neden tüm gayrimenkuller dedik. 

“KÖRFEZ SGK BORCUNU TAKASLA ÇÖZDÜ”

Diğer belediyelere de yapıyoruz dediler. Özellikle gayrimenkul değeri, satış değeri çok yüksek yerleri takas yapalım diyoruz, kabul etmiyorsunuz. Ama geçtiğimiz günlerde Körfez Belediyesinin SGK borçalarına karşılık belediye arazilerini takasla aldıklarını hatırlattık. Körfez’deki arazinin satış kabiliyeti çok yüksekti dediler. ‘Körfez Meclisi parsel parsel satış ve devir için olağanüstü toplandı’ haberi burada. Bu haber gösteriyor ki Körfez Belediyesi SGK borçlarını takasla çözdüler. Biz zamanında Vadi İzmit konutlarını gelir elde etmek amaçlı satmak üzere işlemlerimizi başlattık. O sürede SGK tarafından Belsa B Bloğun satışı gündeme geldi.

“HEPSİNİ REDDETTİLER”

Biz bunlar için bile en değerli yerlerimizi, dairelerimizi takas için SGK’ya sunduk. Bunların hepsi reddedildi. Şimdi Vadi İzmit Konutları dâhil olmak üzere bütün dairelerimize haciz kondu. Biz bunları zamanında rahat satılabilsin diye kuruma önerdik. Kabul etmediler. AKP’li belediyelere gelince rahatlıkla takas yapılabiliyor. Bizim de çok rahat satılabilecek dairelerimizi öneriyoruz ama bizden alınmıyor.”