Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tek kaldı yardım Büyükşehir’den geldi

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye genelinde 65 yaş üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların evden dışarı çıkmaları yasaklandı. Karamürsel ilçesi Akçat Mahallesi’nde yaşayan 68 yaşındaki Nurettin Çakıroğlu’nun ailesi İstanbul’da kendisi Karamürsel’de yaşıyor. Çakıroğlu’nun İstanbul’da ikamet eden torunu , Büyükşehir’in sosyal medya kanallarından babası için yardım istedi. Ekipler, en kısa zamanda Nurettin Amca’nın tüm ihtiyaçlarını giderdi.

ZOR DURUMA DÜŞTÜ

Kışın eşiyle birlikte İstanbul’da yaşayan havalar ısındığında da Karamürsel ilçesi Akçat Mahallesi’nde kalan 1952 doğumlu Nurettin Çakıroğlu’nun çapa motoru bozuldu. Ektikleri sebze ve meyvelerle beslenen Nurettin Çakıroğlu ve eşi, toprağı kazamayınca zor duruma düştü. Evden çıkamayan çiftin İstanbul’da ikamet eden torunu Ahmet Taha Çakıroğlu, il dışına çıkmanın yasak olması sebebiyle Büyükşehir’in sosyal medya kanallarından babası için yardım talep etti. Ekiplerin kısa sürede ulaştığı çapa motoru tamirciye bırakılırken temel ihtiyaç alışverişi de yapıldı.

kocaeli nurettin amca
Bozulan çapa motoruna bakım yapıldı

“İHTİYAÇLARIMIZI BAŞKA TÜRLÜ ÇÖZEMEZDİK”

“Sokağa çıkma yasağı ve şehirlerarası ulaşım nedeniyle oğlumun da bize yardım edememesinden dolayı ihtiyaçlarımızı giderme şansımız yoktu” diyen 68 yaşındaki Nurettin Amca, “Burada bahçemiz var ve bazı ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılıyoruz. Çapa motoru da bozulunca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulunduk. Ekipler hızlı bir şekilde bize ulaştı. Buraya kadar geldiler. İhtiyaçlarımızı başka türlü çözemezdik. Büyükşehir Belediyesi, çok güzel hizmetler sunuyor” dedi.

kocaeli büyükşehir yardım
Kocaeli Büyükşehir ekipleri, her türlü ihtiyacı karşıladı.

“BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Büyükşehir’in güzel çalıştığını biliyordum” diyerek sözlerine devam eden Nurettin Amca, “Fakat bu kadar hızlı çalışıldığını doğrusu tahmin edemezdim. Çok mutlu oldum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önceki dönemlerde de birçok kez görmüştüm, çalışınca oluyor diye. Gerçekten çalışınca oluyor. Hepiniz özveri ile çalışıyorsunuz, bütün bir ekip olarak, başta başkan olmak üzere, bu bir ekip işi çünkü dirayetli hükûmetler olunca hizmetler çok daha farklı oluyor” diye konuştu.