Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube İlk Yılında Üye Sayısını İkiye Katladı

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, kuruluşunun ilk yılında üye sayısını yüzde 100 artırırken Kocaeli Üniversitesi’nde ilk kez yetkili sendika oldu.

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, kuruluşunun ilk yılında üye

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, kuruluşunun birinci yılını geride bıraktı. Şube, bir yıllık süreçte üye sayısında yüzde 100 artış sağlarken, Kocaeli Üniversitesi’nde de ilk kez yetkili sendika oldu.

Üniversite çalışanlarına yönelik sendikal çalışmalarını sürdüren Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, ilk yılında dikkat çeken bir büyüme yakaladı. Bir yıl içerisinde üye sayısını iki katına çıkaran şube, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’ndeki örgütlenmesini de güçlendirdi.

Kocaeli Üniversitesi’nde ilk kez yetkili sendika

Türk Eğitim-Sen açısından yılın en önemli gelişmelerinden biri Kocaeli Üniversitesi’nde yaşandı. Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, Kocaeli Üniversitesi’nde ilk kez yetkili sendika konumuna geldi. Şube, Gebze Teknik Üniversitesi’nde de yetkili sendika olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Bayram Sarı: “Bir yılda önemli bir mesafe katettik”

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube Başkanı Bayram Sarı, şubenin birinci yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, geride kalan bir yıllık dönemi değerlendirdi.

Sarı, göreve başladıkları günden bu yana üniversite çalışanlarıyla doğrudan temas kurmaya ve çalışanların sorunlarını yerinde dinlemeye önem verdiklerini belirterek, ortaya çıkan tablonun yürütülen çalışmaların karşılığı olduğunu ifade etti.

Bir yıllık sürede üye sayısının yüzde 100 artmasının kendileri açısından önemli olduğunu kaydeden Sarı, Kocaeli Üniversitesi’nde ilk kez yetkili sendika olmalarının da ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Sarı, “Bir yıl gibi kısa bir sürede üye sayımızı iki katına çıkardık. Kocaeli Üniversitesi’nde ilk kez yetkili sendika olduk. Gebze Teknik Üniversitesi’nde de yetkili sendika olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu başarıda emeği bulunan, bize güvenen ve yanımızda olan bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sorumluluğumuz daha da arttı”

Elde edilen sonucun kendileri açısından yalnızca sayısal bir büyüme olmadığını vurgulayan Sarı, yetkili sendika olmanın beraberinde önemli bir sorumluluk da getirdiğini belirtti.

Üniversite çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları başta olmak üzere çalışma hayatında karşılaştıkları sorunları gündeme taşımaya devam edeceklerini ifade eden Sarı, yeni dönemde daha fazla çalışanla bir araya gelerek sendikal faaliyetlerini büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 3 No’lu Şube, kuruluşunun ikinci yılına Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde yetkili sendika olarak girerken, üye sayısındaki yüzde 100’lük artış da şubenin ilk yılındaki en dikkat çekici gelişmelerden biri oldu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, D-130 Karayolu’nda hayata geçirilen
Sıradaki Haber Büyükakın, Başiskele Kavşağı Koridor Projesi’ni yerinde inceledi: Çalışmalarda sona gelindi