Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşilova-Solaklar’da trafik akışı iyileşecek ve güvenlik artacak

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmaları inceleyen Başkan Büyükakın, 275 milyon TL değerindeki projenin trafik akışını iyileştireceğini ve güvenliği artıracağını vurguladı

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için yaptığı çalışmalar aralıksız olarak sürüyor. Bu kapsamda yapımı devam eden Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı, bölgenin trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü projeyi yerinde inceleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yatırım bedeli 275 milyon TL olan projenin trafik akışını iyileştireceğini ve güvenliği artıracağını vurguladı.

275 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı’ndaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları denetleyen ve ilgili firma yetkililerine projenin daha hızlı yürütülmesi için talimat veren Başkan Büyükakın, “Yakında şehrimize modern bir kavşak daha kazandırmış olacağız” dedi. Başkan Büyükakın, yatırım bedeli 275 milyon TL olan projenin Yeşilova- Solaklar geçişindeki trafik akışını iyileştireceğini ve güvenliği artıracağını belirtti. Başkan Büyükakın’a inceleme sırasında Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya ve AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş eşlik etti.

“EKİPLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Proje kapsamında beş yeni köprü yapılacağının altını çizen Başkan Büyükakın, “Aynı zamanda altı kutu menfez, toprakarme duvar, istinat duvarı, betonerme duvar, beş bin metre kazık imalatı, 6,5 kilometre sıcak kaplama yol, drenaj, tretuvar ve aydınlatma imalatları yapacağız. Ekiplerimiz daha hızlı ve daha verimli bir ulaşım deneyimi için yoğun bir şekilde çalışıyor” şeklinde konuştu.

SİNYALİZASYON KALDIRILACAK

Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşak Projesi kapsamında D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerinden geçecek iki adet köprülü kavşak ile Kandıra yolundaki trafik akışı kesintisiz hale getirilecek. Sinyalize kavşağın kaldırılmasıyla transit geçişin sağlanacağı yeni düzenleme ile trafik ışıklarında beklenmeden transit geçiş yapılabilecek. Kandıra veya İzmit istikametinden gelen araçlar köprülü kavşakları kullanarak Yeşilova ve Solaklar Karadenizliler Mahallelerine kolaylıkla beklemeden geçiş yapabilecek.

2 ADET KÖPRÜLÜ KAVŞAK

D-605 İzmit-Kandıra Karayolu üzerine iki adet köprülü kavşak yapılacak. Kandıra istikametinden gelişte ve Yeşilova Mahallesi’nden Solaklar Karadenizliler Mahallerine geçişin sağlanacağı köprülü kavşak 40 metre uzunlukta; İzmit istikametinden gelişte Yeşilova Mahallesine geçişi sağlayacak köprülü kavşak ise 55 metre uzunlukta inşa edilecek.

TRAFİĞE DÜZEN GELECEK

Proje kapsamında Zübeyde Hanım Caddesi uzatılarak alternatif yol haline getiriliyor. Otoban kuzeyine yapılacak yeni yol ile Zübeyde Hanım Caddesi, Altıncıoğlu Caddesine bağlanacak. Yapılacak yeni yolda 3 adet köprü yapılacak. 2 şerit 12 metre genişlikte olacak yeni yol, Yeşilova Mahallesi’ni Karadenizliler Mahallesi’ne bağlayacak. Karadenizliler Mahallesi’ne yapılacak dönel kavşakla da trafiğe düzen getirilmiş olacak.