Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yuvacık’ın 4 katı büyüklüğünde yeni bir baraj yükseliyor!

“Yerli ve Yerinde Hizmet ve Eser Dolu 4 yıl” sunumunda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni inşa edilen ve yüzde 15’i tamamlanan Ballıkayalar Barajı’nın Yuvacık’ın 4 katı büyüklükte olacağını söyledi.

“Yerli ve Yerinde Hizmet
SEBO İMZA
ugur

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Yerli ve Yerinde Hizmet ve Eser Dolu 4 yıl” başlığıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programla tamamladığı ve yapımı devam eden projeleri anlattı. Programa siyaset ve iş dünyası ile dernek temsilcileri de ilgi gösterdi. Uzun bir sunum gerçekleştiren Tahir Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu şehrin nüfusu her sene 40 bin, 40 bin artar. Biz göreve geldiğimizden bu yana nüfusumuz 160 bin arttı. Türkiye’nin en küçük şehrinin nüfusu 70 bin civarında. Yani bizim şehrimize 2 küçük şehir eklenmiş oldu. Her sene 26 bin yeni çocuğumuz doğuyor. Yıllık ortalama 13 bin yeni ev yapılıyor şehrimizde. Kanalizasyon bağlantıları, altyapılar… Bu büyük bir ritim. Her sene 25 bin araç trafiğe çıkıyor. Şehir durmuyor. Her gün 900 bin abonenin suyunu vermeniz lazım. 163 milyon 825 bin metreküp suyu arıtmanız gerekiyor. Bu suyun arıtmadan geçmeden denize boşaltılmaması gerekiyor. Herkes ortalama günlük 1 kilogram çöp üretiyor. Yılda 600 bin ton çöp depolanmak zorunda. Bu ritmi bozmamanız gerekiyor.

BALLIKAYA BARAJI YUVACIK’IN 4 KATI

Sunumu 14 başlık altında toplamdım. Altyapı ile başlayacağız. Altyapısı olmayan şehrin üstyapısını yapmama kararı almıştık ve bu kararı sürdürdük. Altyapıyı bitirmeden üstyapıda bir şey yapmamayı sürdürdük. DSİ ile birlikte yürütülen önemli projelerden bir tanesi Ballıkaya Barajı. Ballıkaya Barajı muhteşem bir baraj. Biz bunu Sakarya ile birlikte kullanacağız. 190 metreküplük bir hacmi var. Yuvacık Barajı’nın 4 katı büyüklüğünde bir baraj. Bu barajın 80 bin metreküplük su tutarını Kocaeli olarak biz kullanacağız. Şu anda bu baraj yüzde 15 oranında inşa edilmiş durumda. Bu baraj tamamlandığında Kocaeli’nin 2040 yılına su arzını planlamış olacağız. Buna ek olarak İhsaniye Barajı 15 milyon metreküp su tutmayı sağlayacak. Yuvacık Barajı üzerindeki yükü azaltacak. Yüzde 70 oranında tamamlandı.

TARIMSAL ARAZİLERE SU KANALLARI

Herkes gıda güvenliğinden bahsediyor öyle değil mi? Küresel ısınma ve beraberinde getirdiği tehlikeler nedeniyle tarım zor durumda. Romantik edalarla söylemiyoruz. Orada bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür diye sabaha kadar söylesiniz olmaz. O bölgelerdeki çiftçileri desteklemeniz gerekiyor. Kandıra’daki çiftçilerimizin sulama kanalı talepleri oldu. Gerekli çalışmayı yaptık ve 450 milyon liralık bir yatırım gerektiğini fark ettik. İlk etapta 55 milyon liralık bir yatırımla yüzde 22’lik kısmını başlattık. Kocaeli’de 1.381 kilometre yeni içme suyu hattı döşedik. Bunu şöyle düşünün, buradan Diyarbakır’a kadar içmesuyu hattı döşedik. 657 kilometre atıksu hattı döşedik. Buradan Antalya’ya kadar ulaşabilecek bir boru hattıdır bu da. Kentin kanalizasyon sistemi için çok önemli bir yatırımdır bu.”