Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeki Aygün’den projelere yakın takip

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Doğa Park projesinin hayata geçeceği Tahtalı Göleti ve çalışmaların devam ettiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Derince Belediye Başkanı Zeki

Gönül belediyeciliği anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, köylerdeki projelere özel önem veriyor. Yaz döneminde Çancılar’da Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’ni bölgeye kazandıran Başkan Aygün köylerde iki önemli projeyi daha hayata geçiriyor. Yaptığı yatırımlarla köyleri merkezden ayırmayan Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, ilk olarak tamamlanmasıyla bölgede ekonomik kalkınmaya büyük katkı sağlayacak olan Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Bayrak ile birlikte tesisleşme çalışmalarındaki son durumu yerinde inceleyen Başkan Aygün, projenin bölgeye değer katacağını belirtti. İshakçılar’da yapımı devam eden Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin içerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Tesisi ile Mısır Kurutma Tesisi yer alıyor.

TAHTALI GÖLETİ DOĞA PARK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin ardından köylerdeki ikinci durağı ise Tahtalı Göleti oldu. Bölgede turizm potansiyelini ortaya çıkartarak aynı zamanda ekonomiye katkı sunacak olan Tahtalı Göleti Doğa Park projesi için Derince Belediyesi ekiplerinin hummalı çalışmaları sürüyor. İlk etapta gölet çevresindeki yolların tesviye edilip düzeltildiği, ot biçme ve küreme işlemleri ile yeşil alanların bakımlarının yapıldığı bölgede ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanmasının ardından rekreasyon alanındaki mangal yerleri hazırlanmıştı. Devam eden ikinci etap çalışmaları ile misafirhane, yemekhane, basketbol sahası, restaurant, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisinin yapımı ise sürüyor. Yaklaşık 8 bin m2 alan üzerinde yapılacak bu çalışmaların tamamlanmasının ardından üçüncü etapta bölgeye karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yolları yapılarak proje tamamlanmış olacak.