Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele Termal Su yıllardır boşa akıyor!

Kentimizin son yıllarda turizmle

Uğur ENÇ min 2Kentimizin son yıllarda turizmle öne çıkan ilçesi olan Başiskele’de yaklaşık 2.5 yıl önce termal su bulunmuştu. Başiskele Belediye Yeniköy sınırları içerisinde bulunan 2 bin 563 hektarlık alanda yaptığı sondaj çalışmasında yerin altında jeotermal su tespit etmiş ve bu sıyı çıkarmayı başarmıştı. Jeotermal su Başiskele’de büyük heyecana yol açmıştı. Jeotermal suyun ön raporunda suyun sıcaklığının 55-60 dereceyi bulduğu ortaya çıkmıştı. Suyun ilk analiz raporunda birçok hastalığa iyi geldiği öğrenilmişti.

Yasin Özlü termal suüHASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Raporda aynı zamanda bulunan jeotermal uyun Yalova Termal, Armutlu ve Gönen kaplıcalarından daha kaliteli olacağı ön görülmüştü. Söz konusu termal su ile 500-1.000 arası konutun ısınabileceği, en az 10 otelin ihtiyacını karşılayabileceği iddia edilmişti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Müfit Zeki Karagülle, Başiskele ilçesinde bulunan Jeotermal Suyun romatizma, kemik erimesine, çürük dişlerin onarılmasında, bel boyun ağrılarına yetişkinlerde lipit metabolizma rahatsızlığına kadar birçok hastalığa iyi geldiğine dair bir rapor yayınlamıştı.

BÜYÜKAKIN BÖLGEYE GİTTİ

Aradan geçen 2.5 yılda söz konusu termal su için gözle görülür bir adım atılamadı. 31 Mart seçimlerinde yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Hüzeyin Ayaz’ın hayali yarım kaldı. Başiskele Belediyesi’nin yeni başkanı Yasin Özlü de son bir yıl içerisinde termal suyun boşa akmasını engellemek için bir adım atmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın bugün Başiskele’deydi. Yıllardır boşa akan termal su bölgesine de giden Büyükakın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yayınladığı mesajda Başiskele’de devam eden projeler arasında termal suyu da saydı, “Rabbim bizleri milletimize hizmet etmekten bir an dahi alıkoymasın” dedi.

Tahir Büyükakın termal su