Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’ye yapılacak kimyasal depo tesisine onay!

Başiskele İlçesi Kullar Mahallesi, 799 nolu ada 7 nolu parselde “Albar Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi” tarafından “kimyasal madde depolama ve satış” yapılacak. Projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlamıştı. “ÇED Gerekli Değildir” kararı açıklandı!

Başiskele İlçesi Kullar Mahallesi,

SEBO IMZABaşiskele İlçesi Kullar Mahallesi, 799 nolu ada 7 nolu parselde  “Albar Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi” tarafından  “kimyasal madde depolama ve satış” yapılacak.  Depolanacak malzemeler genellikle havuz kimyasalı olarak kullanılacak.  Projenin gerçekleştirileceği 799 nolu ada 7 nolu parsel toplam 2 bin 498 metrekare alana sahip. Bu projeyle ilgili bakanlığa Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru yapıldı ve bakanlık ÇED sürecinin başladığını duyurulmuştu. Bakanlık, proje için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

2 DEPO İNŞA EDİLECEK

Proje sahibi söz konusu alanda toplam bin 480 metrekare kapalı alana sahip depolama alanı ve 364 metrekare taban alanına sahip sundurma yapmak istiyor. Depolama alanının birbirinden ayrı 2 depolama alanı olarak yapılması planlanıyor. Depo kısmı 1 ‘de  Yükseltgen-Oksitleyici Maddeler, Depo kısmı 2’de Aşındırıcı Maddelerin depolanması yapılacak.

AYDA 25 GÜN TEK VARDİYA

Tesis yılda 12 ay ayda 25 gün olmak üzere 300 gün, tek vardiya hizmet verecek. Proje kapsamında inşaat ve işletme aşamasında oluşacak tüm atıklar Çevre Kanunu  ve bu kanuna bağlı olarak çıkartılmış yönetmeliklere uygun olarak bertaraf edilecektir.

PROJE BEDELİ DE AÇIKLANDI

Proje bedeli hesabında beklenmeyen ve diğer muhtelif giderler, inşaat ve ekipman kurulum giderleri vb. giderler göz önünde bulunduruldu ve toplam proje bedeli 9 milyon 985 bin TL olarak hesaplandı.