Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darıca’da cennet sahilde dev silosu ile çimento fabrikası!

kentimizde yıllar önce Darıca ilçesinde büyük bir çevre faciasına onay verildi. Darıca ilçesinde denize sıfır yemyeşil bir arazi üzerinde çimento fabrikası kurulması onaylandı. O tesis sahili adeta oydu, yemyeşil doğayı mahvetti.

kentimizde yıllar önce Darıca

Ugur ENC min e1623645972212Türkiye’nin ağır sanayi üssü olan Kocaeli’de yeni tesisler açılmaya ve mevcut tesisler kapasite arttırmaya devam ediyor. İzmit Körfezi gibi bir doğa harikasına sahip, Samanlı Dağları ve Karadeniz’e olan kıyısı ile büyük bir turizm cenneti olmasına tek engel vahşi sanayi olan kentimizde yıllar önce Darıca ilçesinde büyük bir çevre faciasına onay verildi. Darıca ilçesinde denize sıfır yemyeşil bir arazi üzerinde çimento fabrikası kurulması onaylandı.

120 METRELİK DEV SİLO

Yıllardır Darıca sahilindeki yeşil alanı adeta oyan çimento fabrikası son olarak geçtiğimiz sene dev bir silo inşa etmeye başlamıştı. 120 metre uzunluğunda olan silo İstanbul’dan dahi görülebiliyordu. O silo inşaatı tamamlandı. Silo inşaatı sonrasında inşaatı üstlenen firmanın fotoğraflarından görüldü ki çimento fabrikası bugüne kadar bölgede çok büyük bir tahribata sebep oldu. Fabrikanın ruhsatı süreli mi, üretimi ne zaman sona erecek, üretim sonrasında Darıca sahili eski haline dönebilecek mi merak konusu.