Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Düzlük Şelalesini kime peşkeş çekiyorsunuz?”

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Grup Başkan Vekili Mustafa Gürsoy, “Servetiye Düzlük şelalesini kime peşkeş çekiyorsunuz?” diye sordu.

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir

SP Kocaeli Büyükşehir Grup Başkan Vekili Mustafa Gürsoy, “Servetiye Düzlük şelalesi hakkında bir yazılı basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Ülkemiz son günlerde büyük felaketlerle boğuşuyor, önce orman yangınları şimdi ise sel felaketleri. Felaketlerde ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara şifa dilerken mağdur vatandaşlarımızın da kısa zamanda mağduriyetlerinin giderileceğini ümit ediyoruz. Böyle felaketlerde Türk milletinin en önemli hasletlerinden olan bir ve beraber olma özelliği sayesinde millet devlet el ele vererek felaketleri hızlıca bertaraf edip yaraları sarabiliyoruz. Tabii ki bu felaketlerden de dersler çıkarıp gerekli altyapı ve hazırlık çalışmaları yaparak yeni felaketlerin yaşanmaması için devletimizin bağlı kurum ve kuruluşları gerekli çalışmaları yapıyor. Yaşanan bu felaketlerden sonra Tarım ve Orman Bakanlığımız ve bağlı kurumumuzun yönetimsel ve altyapı olarak yetersizliği açıkça ortadadır.

SEL FELAKETİNİ HATIRLATTI

Tarım ve Orman Bakanlığı ve buna bağlı yetkili kurumlar, hem orman yangınlarında yönetimsel ve altyapı olarak yetersiz kaldıkları için yangın felaketinin büyük boyutlara ulaşması ve büyük kayıplar vermesine sebep olmuştur. Aynı yetersizlik Sel felaketinde de Bozkurt ilçemizde dere yatağında tomruk depolama alanı planlayarak taşkının daha büyük felakete ve kayıplara sebep olmuştur.

PARAYA MAKAMA ESİR OLMUŞLAR

Bu durum açıkça gösteriyor ki bu; Bakanlık ve bağlı kuruluşları liyakatsiz öngörüsüz ve dolayısıyla yetersiz bir kadro ve anlayışla yönetiliyor. Bu yetersizlik bir Avrupa veya Asya ülkesinde olsa yetkili kurumların temsilcileri halkından özür diler ve görevinden istifa ederler. Ama benim Ülkemde ne yazık ki bu mümkün değil. Sorumluluk makamlarında olanlar adeta koltuğa yapışıyor. Yazık bu güzel ülkemize yazık. Bu koltuk sevdalıları paraya ve makama esir olmuşlar. Öncelikleri değişmiş millete hizmet yerine, yandaşa hizmet öncelikleri olmuş. Bunun içinde felaketlere konsantre olamamışlar ve yönetirken ciddi hatalar yaptılar.

BAHÇECİK SERVETİYE DÜZLÜK ŞELALESİNDE BİR ŞEYLER OLUYOR.

Ama bir şeyi hiç kaçırmıyorlar yandaşı kayırma ve adrese teslim ihaleleri. Bütün bu felaketler yaşanırken bölgemizin değerlerinden olan Bahçecik Servetiye Düzlük şelalesinde bir şeyler oluyor. Uzun zamandır konuşulan ve çeşitli zamanlarda değişik tüzel kişiliklerin projelendirilip hizmete kazandırılmak istediği Bahçecik Servetiye Düzlük şelalesi gizli kapaklı hiç kimseye hatta bölge halkı bile haberdar edilmeden, yangından mal kaçırır gibi alelacele Orman bölge müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılıyor.

“BU İHANETİN ARKASINDA KİM VAR?”

Benim bildiğim ve Bahçecik halkının da bildiği Bahçecik kültür Derneği bu şelalenin işletmeye açılmasını ve işletmesini yapmak için uzun yıllar mücadele veriyor. Yetkili kurumlara  defalarca talebi olmuş  her seferinde zamana bırakılarak talep ertelenmiştir. Şimdi ne oldu da bu kadar alelacele, kamuoyuna ve bölge hakkında yeterli bilgi verilmeden ihaleye çıkarılmış? Bahçeçik Servetiye Düzlük şelalesini kime peşkeş çekiyorsunuz? Bu ihalenin arkasında kim var ? Bu işin arkasını bırakmayacağız konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

“HANGİ MENFAAT İLİŞKİSİYLE VERDİNİZ?”

Bu ihaleyi çıkaran orman bölge müdürlüğüne  iki laf etmeden geçemeyeceğim ; Bu ihalede ki hızının yarısı kadar hızla yangına müdahale etseydiniz felaket bu kadar büyümezdi. Bu ihaleye hazırlarken duyulmaması için  gösterdiğiniz özeni Orman deposunun yerini tespit ederken gösterseydiniz Kastamonu’da felaket bu boyutlara ulaşmazdı. Bu kurumumuzda ayrıca Servetiye bölgesinde orman alanları birileri tarafından hazırlanan ve belediyelerimizin de ne yazık ki alet olduğu özel imarla talan edilirken gerekli izinleri hangi vicdanla ya da  hangi menfaat ilişkisi ile verdiniz? Bu izinleri vererek bölgede orman katliamına göz yumdunuz? Bu ormanlar milletin ortak mallarıdır. Siz bu ormanları korumak için , Devletten maaş aldığınızı unuttunuz mu ? Sahi merak ediyorum siz kime hizmet ediyorsunuz ? Görünen o ki Millet adına hizmet etmediğiniz açık ve net…!!!”

Duzluk Selalesini kime peskes cekiyorsunuz