Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otosan’dan körfeze hançer! 30 Mayıs’ta halka sorulacak!

Kocaeli’de faaliyet gösteren Ford Otosan, limanını genişletmek, İzmit Körfezi’ne dolgu yapmak istiyor. Çevreye büyük zarar verecek proje ile ilgili ÇED toplantısı 30 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Kocaeli'de faaliyet gösteren Ford
ugur

Kocaeli’nin incisi İzmit Körfezi limanlarla katledilmeye devam ediyor. Pek çok noktası beton yığını limanlarla işgal altında olan İzmit Körfezi’nde mevcut limanlar kapasite artışları ile genişliyor. Söz konusu genişlemeler ile İzmit Körfezi’nin yüzölçümü her geçen gün azalıyor, kıyıya yakın habitat yok ediliyor. Vefa İbrahim Aracı kimi hayırsever işadamları kaçak limanlar inşa ederek yoluna yıllarca kimse fark etmeden devam ederken, Ford Otosan gibi kuruluşlar genişlemelerinin çevreye zararı olmayacağını belirten raporlar hazırlayarak ‘yasal’ olarak çevre katliamını gerçekleştiriyor.

Hatırlanacağı üzere Ford Otosan firması geçtiğimiz ay 3 milyarlık bir yatırımla mevcut liman alanını genişleteceğini duyurmuştu. Ford Otosan, kapasite artışı projesi kapsamında 248 bin 349 metrekare alanda dolgu yapılacak. Mevcut liman iskelesi 4 bin 819 metrekare genişletilerek 12 bin 16 metrekareye çıkarılacak ve ilave 3 adet dolfen planlanarak toplam 5 adet dolfen ile iskele kapasitesinin arttırılması tamamlanacak. Toplam maliyeti 3 milyar 129 milyon 705 bin lira olarak hesaplan proje ile ilgili ÇED süreci devam ediyor.

Kocaeli Valiliği’ne bağlı il çevre müdürlüğü bugün bir duyuru yayınlayarak ÇED süreci kapsamında proje ile ilgili “Halkın Katılım Toplantısı” düzenleneceğini açıkladı. Söz konusu toplantı 30 Mayıs Salı günü Başiskele’de bulunan Yeniköy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak toplantıda Ford Otosan firmasından sık sık hibe araç alan Başiskele ve Gölcük belediyelerinden yetkililerin bulunması beklenmiyor. Kendini seçime kaptıran, kentin sorunlarını unutan muhalefetin söz konusu proje için gerçekleştirilecek toplantıya müdahil olup olmayacağı bilinmiyor.