Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebzeli balıkçılar çaresizce bekliyor!

Gebze Eskihar’dan açılan balıkçılar bilinçsiz avlanmaya tepki gösterdi. Devletin önlem alması isteniyor

Gebze Eskihar'dan açılan balıkçılar

İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda büyük tekneler ve gırgırlar tarafından gerçekleştirilen bilinçsiz avlanma, Gebzeli balıkçıları isyan ettirdi. Gazetemize ulaşarak bir açıklama yapan balıkçılar şunları söyledi: “Biz küçük balıkçılar olarak, İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda büyük tekneler ve gırgırlar tarafından gerçekleştirilen bilinçsiz avlanmaya sitem ediyoruz Balıkçılar, bu sorunun çözülebilmesi için devlet yetkililerinden destek bekliyor.

KÖRFEZ’E ULAŞMIYOR

İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nda büyük teknelerin balıkların geçiş noktalarına ağ atması ve gırgırların av faaliyetleri yürütmesi nedeniyle, balıklar Kocaeli Körfez’ine ulaşamıyor. Denizde balık olmaması nedeniyle Gebze Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi balıkçıları olarak bilinçsizce yapılan avlanmanın balık popülasyonunu tehlikeye soktuğunu söylüyor. Bu şekilde devam ederse bazı balık türlerinin gelecekte sadece ansiklopedilerde görüleceğini vurgulayan balıkçılar, bunun önüne geçilmesi için İstanbul ve Çanakkale Boğazı’nın giriş ve çıkışlarında 4 mile kadar avcılığın yasaklanmasını istiyoruz.

BALIK KATLİAMI

Balıkçılar bu zor günlerin bir an önce sonlanabilmesi için yetkililerden destek bekliyoruz her türlü balığa büyük küçük demeden son darbeyi vuruyorlar. Bu balık katliamina ve balık rantina devlet yetkileri son vermelerini istiyoruz balık sezonu açılmadan.”