Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜBRETAŞ ÇED’i karıştı…CHP’li Taşdemir: “Benim kanser oldu!”

GÜBRETAŞ’ın liman kapasite artışı için yapılacak Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Engin Taşdemir, “Benim babam kanser oldu. Sorumlusu senin fabrikan” dedi.

GÜBRETAŞ'ın liman kapasite artışı

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca mevkiinde fabrikası olan GÜBRETAŞ‘ın liman kapasite artışı için yapılacak Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı tartışmalara sahne oldu. Gübretaş Yarımca Tesislerinde bulunan mevcut iskeleyi 27 metreye çıkarmak istiyor.  Limanın büyütülmesi için 81 bin 813 metrekarelik alanda toplam 240 bin metreküp dip taraması öngörülüyor.

CHP’LİLER VE VATANDAŞLAR KATILDI

11 milyon 500 bin TL olan proje için saat 11.00’de Yarımca Kültür Merkezinde ÇED toplantısı yapılacaktı.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir ve Kartepe Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erkan Uygun bölge muhtarları ve vatandaşların hazır bulunduğu salonda toplantı yaptırılmadı.

“BABAM KANSER OLDU”

CHP’li Engin Taşdemir, çıkan tartışmalar üzerine heyetin masasına giderek, “Burada senin fabrikanın 300 metre ötesinde oturuyorum. Meclis üyeliğini de boş veriyorum. 300 metre yanında benim babam kanser oldu. Bütün sorumlusu senin fabrikan. GÜBRETAŞ’ın durumunu da biliyoruz. En ufak sızıntıda burada milyonlarca insana ne kadar zarar verdiğini de biliyoruz” dedi.