Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜBRETAŞ gece ayrı gündüz ayrı kirletiyor

Gaz salınımı nedeniyle GÜBRETAŞ fabrikası, zaman zaman çevresinde siyah duman bulutları meydana getiriyor. Dün akşam da benzer görüntüler ortaya çıktı.

Gaz salınımı nedeniyle GÜBRETAŞ

Ağır sanayi yükü altında ezilen Kocaeli’de fabrikaların bacaları büyük oranda kontrol ediliyor. Bazı zamanlarda ise fabrika bacaklarından dumanların yükseldiği görülüyor.

GÜBRETAŞ BACASI

Kocaeli Körfez‘de kurulu bulunan GÜBRETAŞ’tan da zaman zaman siyah dumanlar yükseliyor. Geçtiğimiz hafta sabah saatlerinde de bacadan yükselen dumanlar Körfez’i kaplamıştı.

Benzer görüntüler de dün akşam yaşandı. Yine GÜBRETAŞ’ın bacasından siyah dumanlar yükseldi.

GÜBRETAŞ HAKKINDA

GÜBRETAŞ (Gübre Fabrikaları Türk A. Ş.), tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik ederek “ülke tarımındaki kalite ve verimliliği arttırmak” amacıyla 6 Kasım 1952 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikası olan İskenderun’daki tesisleriyle 1954 yılında üretime başladı. Kuruluşundan bugüne sektöründe hep öncü rolünü üstlenen GÜBRETAŞ Türkiye’nin ilk fosfatlı ve kompoze gübresini üretti, ilk toprak analiz laboratuvarlarını kurdu, Borsa’da işlem gören ilk 15 şirketten biri oldu ve sektör açısından çok önemli yatırımlar ile sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdi.

GÜBRETAŞ bu sabah Körfez’i dumana boğdu!

Gübretaş’ın dumanları Körfez’i boğdu