Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÜBRETAŞ’ın dev projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı!

Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ), gübre depolama alanı için büyük bir yatırım yapacak. Bu yatırımın yapılabilmesi için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlamıştı. GÜBRETAŞ’ın yeni depoları için “ÇED gerekli değil” kararı verildi.

Gübre Fabrikaları Türk Anonim
SEBO İMZA

GÜBRETAŞ, Körfez İlçesi, Yarımca Mahallesi, Çaykoz Mevkii 2721 ada 5 NU U’olu parselde gübre depolama alanları inşa etmek için başvuru yapmış geçtiğimiz hafta bu projeyle ilgili “Çevre Etki Değerlendirme” (ÇED) sürecinin başladığı duyurulmuştu.

HEPSİ “OLUR” VERDİ

249 milyon TL bedelli bu yeni depo alanı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir kararı verildi. GÜBRETAŞ’ın bu büyük projesi halka sorulmadan inşa edilecek. Bakanlık, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin oluruyla GÜBRETAŞ büyüyecek.

HAZIRLANAN RAPORDA ŞU BİLGİLER YER ALDI:

Proje sahası için daha önceden alınmış, gübre depolaması ile ilgili 2 adet Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı bulunmaktadır. Alınmış olan bu ÇED kararlarına esas toplam depolama kapasitesi 15.440 m³’dür. Planlanan proje ile mevcut ÇED kararlarına esas toplam 15.440 m³’lük depolama kapasitesine, 34.000 m³’lük ilave gübre depolama alanının eklenmesi ile tesisin toplam depolama kapasitesinin 49.440 m³’e çıkartılması planlanmıştır. 34.000 m³’lük ilave gübre depolama alanı; 7.305,92 m²’lik kapalı alanda gerçekleştirilecektir. Depolanacak olan gübreler; Granül Katı Gübre şeklinde olacaktır. Projenin yapılma amacı; mevcut durumda tesisin depolama ihtiyacı kiralık depolardan karşılanmaktadır. Söz konusu proje ile, 7.305,92 m²’lik kapalı alanda yapılacak depo alanı ile tesisin üretim kapasitesinde herhangi bir değişiklik olmadan sadece tesisin depolama kapasitesinin arttırılmasıdır. Projeye konu 2721 ada 5 nolu parsel alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Sanayi Alanı” kullanımında kalmaktadır.

gubretas depo