Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İÇDAŞ’ın büyümesini halka sormaya gerek görmeden onayladılar!

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş.  tarafından planlanan “Mevcut Toplama Ayırma Tesisine Ön İşlem Tesisleri (Atık Elektrikli  ve Elektronik Eşya İşleme Tesisi, Hurda Metal ve Ömrünü Tamamlamış Araç İşleme Tesisi) İlavesi”ne ÇED gerekli değildir kararı verildi.

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane
SEBO İMZA

Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Yeniköy mevkiinde üretim yapan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş. üretim kapasitesini 8 milyon 500 bin TL’lik yatırımla büyütecek. “Mevcut Toplama Ayırma Tesisine Ön İşlem Tesisleri (Atık Elektrikli  ve Elektronik Eşya İşleme Tesisi, Hurda Metal ve Ömrünü Tamamlamış Araç İşleme Tesisi) İlavesi” başvurusunu yapmıştı. Projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli görülmedi.

NELER YAPILACAK KAÇ KİŞİ ÇALIŞACAK?

Tesiste ön işlem tesislerinin toplam kapasitesi 250.000 ton/yılı Atık Elektrik ve Elektronik  Eşya, 250 bin ton/yılı ise hurda metal ve ömrünü tamamlamış araç olmak üzere 500 bin ton/yıl olacak. Proje kapsamında kullanılacak toplam alan 13 bin 555,98 metrekare ve bin metrekare kapalı alan yer alacak. Projenin işletme aşamasında ise 30 personel çalıştırılması planlandı, günde 3 vardiya toplam 24 saat olmak üzere yılda 330 gün çalışılacak.

YENİKÖY’E KUŞ UÇUŞU 280 METRE

Proje alanı Başiskele İlçe merkezine kuş uçuşu yaklaşık 11,7 km, Kocaeli İli’ne ise kuş uçuşu yaklaşık 8,45 km mesafede bulunuyor. Proje alanına en yakın yerleşim birimleri alana kuş uçuşu 280 m mesafede bulunan Yeniköy Mahallesine bağlı evler.