Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlk su analizleri belli oldu! İşte Kocaeli’de denize girilebilir yerler!

Yaz aylarının gelmesi ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından vatandaşlar Kocaeli’nin sahillerine gitmek için planlara başladı. Peki Kocaeli’de hangi plajlarda denize girmek sakıncalı, hangi plajlarda değil?

Yaz aylarının gelmesi ve

Yaz aylarının gelmesi ve sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte vatandaşlar Kocaeli’nin sahilleri için planlar yapmaya başladı. Peki Kocaeli’nin hangi plajları temiz, hangi plajlarında suya girmek sakıncalı? Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli’de denize girilebilecek olan bölgelerin deniz suyu analizi yapılarak vatandaşlarla paylaşıldı.

KARAMÜRSEL VE GÖLCÜK İYİ DURUMDA

Yapılan analizlere göre Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce kişinin tercih ettiği plajlardan biri olan Altınkemer Plajı’nda suyun durumu iyi, yani denize girilmesinde herhangi bir sakınca yok. Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde bulunan Defne Plajı’nda da suyun kalitesi iyi olarak ölçüldü. Karamürsel Güzelkıyı sahilinde de sonuçlar iyi durumda. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde bulunan Ulaşlı Halk Plajı’nda da yapılan ölçümlere göre sonuçlar iyi, yani denize girilebilir. Gölcük Halıdere’de de denize girmek isteyen vatandaşlar gönül rahatlığıyla plaja gidebilir. Burada da suyun durumu iyi.

EN ÇOK MERAK EDİLEN KANDIRA

Başiskele ilçesinde Lastik-İş Sosyal Tesisleri yanında bulunan plajda ise denize girmek sakıncalı. Deniz suyu analizlerinden çıkan sonuç ise orta. Kocaeli’de bulunan diğer plajlarda ise analizler şu şekilde: Darıca Bayramoğlu’nda durum iyi, denize girilebilir. Kocaeli Darıca Kadınlar Plajı’nda ise ise durum orta seviyede. Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda da seviye orta. Gebze TÜBİTAK MAM’da da denize girilebilir, seviye iyi durumda. En çok merak edilen ve Kocaeli ve İstanbul dahil her yaz binlerce kişiyi ağırlayan Kandıra plajlarında da tüm plajlarda suyun durumu iyi çıktı. Kandıra plajlarında vatandaşlar bu yaz gönül rahatlığıyla denize girip serinleyebilir.