Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnsan sağlığını hiçe sayıyorlar!

Hereke’de yer alan Nuh Çimento Fabrikası bölgede yer alan limanıyla ticaret yapmayı sürdürüyor. Söz konusu limanda yapılan hemen her yüklemede Hereke büyük bir toz bulutu içinde kalıyor.

Hereke’de yer alan Nuh

UgYur ENCY min 156Kocaeli 1950’li yıllardan bu yana ağır sanayi yüküyle karşı karşıya. Kentte üretim her geçen gün artıyor. Türkiye’nin sanayi başkenti olan kentimizde en büyük üretim tesislerinden biri Nuh Çimento’ya ait. Körfez Hereke’de yemyeşil bir doğanın ortasında kurulu olan Nuh Çimento sahilde yer alan limanıyla birlikte dünyanın dört bir yanına çimento ihraç edebiliyor. Hereke’de büyük bir tepeyi oyan ve çorak bir araziye çeviren firmanın Hereke’deki tek olumsuz etkisi bu değil.

ÖNLEM ALINMIYOR

Nuh Çimento Fabrikası’na çimento almak için gelen hemen her gemi aynı sahneye sebep oluyor. Nuh Çimento’nun limanında gemilere yükleme yapıldığı sırada büyük toz bulutları ortaya çıkıyor. Söz konusu toz bulutları rüzgarın etkisiyle Hereke’nin üzerine çöküyor. Vatandaşın her gün soluduğu toz bulutu ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor. Limanda toza karşı hiçbir önlem alınmıyor.WhatsApp Image 2020 02 03 at 07.52.20