Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Kocaeli’de toplanan müsilaj miktarı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son 8 günde toplanan müsilaj miktarını açıkladı. Kocaeli, İstanbul’un ardından en çok müsilaj toplanan şehir oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi’ndeki müsilaj çalışmlarıyla ilgili bilgi verdi. Kurum, şunları söyledi: Marmara Denizi’mizde müsilaj temizleme seferberliğimizde, 15 Haziran’da 613,7 m³ ile birlikte toplamda 3288,2 müsilajı düzenli depolama tesislerine taşıdık. Seferberliğimizin sekizinci günündeki temizleme çalışmalarımızı 193 bölgede sürdürdük.

KOCAELİ İKİNCİ SIRADA

İllerimizde 8 günün sonunda; İstanbul 850,2 m³, Kocaeli 174,5 m³, Bursa 131,5 m³, Tekirdağ 136 m³, Balıkesir 338 m³, Çanakkale 271 m³, Yalova 1.387 m³ müsilajı, taşıma ekipmanları ve atık taşıma araçlarıyla bertarafa gönderdik.  Marmara Denizi’mizde müsilaj temizleme çalışmalarımızla birlikte denetimlerimizi de yoğun olarak sürdürüyoruz.

CEZALAR ARTTI!

15 Haziran itibarıyla toplam 3.219 denetim gerçekleştirerek yasal yükümlülüğünü yerine getirmeyen işletmelere 10 milyon 495 bin TL idari para cezası uyguladık. Bakanlığımıza bağlı ekiplerimizin ve yetkilendirdiğimiz kurumlarımızın yaptığı denetimlerde alınan atık su numunelerini çevre laboratuvarlarımızda 7/24 inceliyoruz. Marmara Denizi’mizi tertemiz, masmavi haline getirmek için hep birlikte çalışıyoruz…”