Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ yeniden gündemde!

İZAYDAŞ ve yaydığı çöp kokusunu Büyükşehir Meclisi’ne taşıyan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, “Vatandaş kokudan artık evinde oturamaz hale geldi” dedi

İZAYDAŞ ve yaydığı çöp

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Alikahya’daki İZAYDAŞ’tan yayılan koku sorununu geçtiğimiz ocak ayında Büyükşehir Meclisi’nde gündeme getirmişti. Geçen sürede çözüm adına herhangi bir ilerleme kaydedilemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olan İZAYDAŞ’tan çevreye yayılan çöp kokusu, İzmitlilerin kabusu haline geldi.

BİR KEZ DAHA ÖNERGE VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında bir kez daha İZAYDAŞ ve çöp kokusu konusunda soru önergesi verdi. Taşdemir, “İzmit sınırları içerisinde bulunan İZAYDAŞ fabrikasından yayılan çöp kokusu ile ilgili son yıllarda iki kez önerge verdik. 2019 ve 2020’de vermiş olduğumuz önergelere, kısa sürede sorunun çözüleceğini belirttiniz.

VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ

Özellikle Alikahya Merkez Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Fatih Mahallesi, Karadenizliler Mahallesi, Akarca Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan insanlarımız canından bezdi. Bölgede yaşayan 80 bin civarında vatandaşımız her gün bu kötü kokudan muzdarip. Yaz aylarında kokunun daha da artacağı düşünüldüğünde vatandaş artık evinde oturmaktan imtina edecek hale geldi. Bu sorun nasıl çözülecek? Yaptığınız bir çalışma var mı?” dedi.