Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İZAYDAŞ’la anlaştılar: Alikahya’ya yeni tesis kurulacak!

Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., İZAYDAŞ’tan 20 yıllığına bir yer kiraladı. Burada “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi” kuracak. Projenin ÇED süreci başladı.

Körfez Enerji Sanayi ve
SEBO İMZA

Depolama kapasitesi üst limitlerine ulaşan İZAYDAŞ’a ait tesis nedeniyle Alikahyalılar, uzun yıllardır çöp kokusu nedeniyle şikayetçi. Özellikle yaz aylarında pencere açamaz duruma gelen Alikahyalılar çöp tesisinin taşınmasını istiyor. Hal böyleyken Körfez Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., İZAYDAŞ tarafından işletilen evsel katı atıkların düzenli olarak depolandığı Solaklar Evsel Katı Atık Düzenli Depolama Alanında 20 yıllığına yer kiraladı ve burada “Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi” kuracak.

4 DÖNÜM ALANDA KURULACAK

Projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığı bakanlık tarafından ilan edildi.  Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi 4 bin metrekarelik alanda kurulacak ve tesiste ısıl değeri olan karışık belediye atıkları v.b. tehlikesiz atıklar fiziksel olarak ön işleme tabi tutulacak. Evsel Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kapasitesi bin 20 ton/gün olacak.

PROJENİN TAM KONUMU ŞÖYLE:

Proje alanına en yakın yerleşim birimleri, tesisin güney doğusundaki Alikahya Mahallesi 1,2 kilometre ve tesisin kuzey doğusundaki Solaklar Mahallesi Yıldız Demir Çelik Fabrikasına 1,8 kilometre, Modern Hayvan Pazarı, Mezbahane ve İSU İzmit şubesine 900 metre mesafede yer alıyor.

24 MİLYON HARCANAK 25-30 KİŞİ ÇALIŞACAK

Proje kapsamında AR-GE çalışmasına ait makinelerin mevcut olduğu bilgisi verilirken proje kapsamında alan, İZAYDAŞ’tan 20 yıllığına kiralandı. Bu tesisin kurulması için toplam 24 milyon TL harcanacağı beyan edildi. Tesisin işletme aşamasında 25 kişi çalışacak. Tesis yılda 300 gün, ayda 25 gün, günde16 saat olmak üzere 2 vardiya çalışılacak.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu projeye “Uygun”dur onayı verdi.