Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Cephanelik Mesire Alanı kaderine terk edildi!

İzmit’te yer alan Cephanelik Mesire Alanı pandemi sürecinde adeta kaderine terk edildi. Alan içerisindeki aydınlatmalar ve mangal bölümleri kırık, otlar insan boyunu aşmış durumda.

İzmit’te yer alan Cephanelik

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 28 Haziran Mahallesi’nde yer alan, ızun yıllar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait olan 870 dönümlük İzmit Cephanelik Alanı 2007 yılına kadar yemyeşildi. Ağaçlarla kaplı, adeta saklı bir cennet olan Cephanelik’in içerisinden yol alan akarsu bölgeye ayrı bir değer katıyordu. 2007 yılında dönemin Kocaeli milletvekili olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül aracı oldu, şans odur ki aynı dönem İzmitli bir isim olan Özden Örnek Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapıyordu, işlemler hızlandı ve Cephanelik arazisi sivilleştirildi.

BÜYÜK ÖLÇÜDE BETONA BOĞULMUŞTU

Kocaeli Valiliği’ne devredilen arazi üzerinde kent yöneticileri uzun süre plan proje çalışması yaptı. Aslında yapılması gereken tek şey arazinin olduğu gibi kullanıma açılması, vatandaşların nefes alabilecekleri bir bölgenin kente kazandırılmasıydı ancak öyle olmadı. İzmit’in ciğeri konumunda olan bölge üzerinde binlerce ağaç bulunuyordu. Yetkililer adeta ağaçları görmezden geldi. Bölgeye sadece arazi gözüyle bakıldı. Netice de bölgenin sadece küçük bir kısmı İzmit Belediyesi tarafından mesire alanı olarak düzenlendi. Bir kısmında stadyum inşa edildi. Büyük bir kısmında ise şehir hastanesinin yapımı sürüyor.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Bölgedeki doğa katliamı bir yana, elimizde kalan mesire alanı da son günlerde can çekişmeye başladı. İzmit Belediyesi Cephanelik Mesire Alanı’nı pandemi sürecinde unuttu. Söz konusu alanda yer alan oturma grupları yakıldı. Alan içerisindeki özel ışıklandırmalar kırıldı. Yabani otlar büyüdü. Mangal severler için oluşturulan beton mangal bölümleri bile yıkıldı. Kaderine terk edilmiş harap bir görüntü sergileyen İzmit Cephanelik Mesire Alanı’nda detaylı bakım çalışması ne zaman yapılacak merak konusu. Pandemi nedeniyle kent hayatının büyük ölçüde durduğu İzmit’te vatandaşların nefes alabileceği tek alan olan İzmit Cephanelik Mesire Alanı bir an önce bakıma alınmalı ve vatandaşlar için kusursuz bir kullanım kazandırılmalı.