Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te deniz kirliliğine karşı seferberlik başlatıldı

Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğine yönelik “Marmara Denizi Hepimizin” sloganıyla başlatılan deniz temizliği seferberliği kapsamında İzmit İlçesinde kamu kurumları ve bazı STK’ların katılımıyla gerçekleştirildi.

Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğine

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından, Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğine yönelik “Marmara Denizi Hepimizin” sloganıyla başlatılan deniz temizliği seferberliği kapsamında İzmit İlçesinde kamu kurumları ve bazı STK’ların katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden İzmit Kaymakamı Şevket CİNBİR, “Hepimizi üzen Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğinin temizlenmesi ve bir daha bu tür bir kirlilik yaşanmaması için toplumsal duyarlılığımızın artırılmasına ihtiyacımız olduğu anlaşılıyor. Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızın Başkanlığında yapılan toplantı sonucu hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı ile daha temiz bir Marmara Denizi’ne kavuşacağımıza inanıyorum.

BERTARAF KONUSUNDA KARARLILIK

Bugün yapılan etkinliklerle Marmara Denizi Hepimizin diyor ve genelde çevre kirliliğine özelde de Marmara Denizine yönelik kirlilik oluşturacak etkenlerin ortadan kaldırılması konusunda herkesin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda farkındalığı arttırmak ve gelecek nesillere daha temiz bir deniz ve çevre bırakmak için başlatılan seferberliğe katılarak aynı zamanda da yeni bir başlangıç yapmış oluyoruz. Biz bugün karada çöp toplamıyoruz bunu zaten belediyeler görevleri gereği yapıyor.  Biz deniz kirliğine dikkat çekmek ve bu kirliliği bertaraf etmek konusunda kararlığımızı ortaya koymak için buradayız. Denize kadar çevre temiz görünüyor ancak denizde maalesef evsel atıklara rastlanıyor. Kirlilikten denizin dibi balçık olmuş. Bugün denizdeki deniz kirliliğine karşı başlatılan bu deniz temizliği seferberliğine İzmit’teki kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütleriyle katılıyoruz.

DUYARLILIK BEKLENİYOR

Bu seferberliğin Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj kirliliğini ortadan kaldırılarak daha da temiz bir Marmara Denizine kavuşmamıza vesile olmasını diliyorum. Marmara denizi hepimizin ve hep birlikte müsilaj kirliliğini ortadan kaldıracağımıza inanıyorum. Daha temiz bir deniz ve çevre için herkesten duyarlılık bekliyorum.” açıklamalarında bulundu.