Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kandıra'da çöp tesisi eylemi!

Kandıra’da yapılması planlanan çöp depo tesisine karşı çıkan Kandıralılar eylem yaptı. Eyleme AKP’li isimler de destek vereceğini açıklamıştı ama beklenen destek olmadı

Kandıra’da yapılması planlanan çöp

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yeni çöp depolama alanının Kandıra’da cezaevi mevkiinde yapılacağını açıklamıştı. Bu açıklamayla birlikte Kandıralılar ayaklanmıştı. Tesisin ilçelerine yapılmasını istemeyen Kandıralılar, lobi çalışmalarına bugün de bir eylem ekledi. İzmit Kandıra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (İZKANDER) çağrısıyla bugün bir eylem yapıldı.

AKP’DEN TEPKİLER OLMUŞTU

Sarıhocalar köy meydanında bir araya gelen Kandıralılara İYİ Parti İl Başkanı Şahbaz Yıldız, CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Acurman ve iki partinin temsilcileri destek verdi. Farklı STK temsilcileri de eyleme destek için Kandıra’daydı. Bu eyleme AKP İzmit Eski İlçe Başkan Vekili Erdoğan Şentürk de katıldı. Şentürk, “Kandıra siyasetten önemlidir” çıkışı yapmıştı.

“DAHA FAZLASINI İSTEMEYİN” DEDİ

Kandıra’daki eyleme yoğun sağanak yağışa rağmen katılım oldukça büyüktü. Bölge sakinlerini temsilen bir konuşma yapan Pirceler Muhtarı Erol Sert, kızgın olduklarını ve ciddiye alınmak istediklerini ifade etti. Sert, “Bölge halkı taş ocakları için zaten fedakarlık yapmıştır. Bizden daha fazlasını istemeyin” dedi.

kandYra eylem 1

kandYra eylem 2

kandYra eylem 3

kandYra eylem 4