Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karamürsel’de bu sorunlar çözüm bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suat Ülkü, yazılı bir basın açıklaması yaparak Karamürsel için Kocaeli’yi ve ilçeyi yönetenlere seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Suat Ülkü, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın valim, sayın kentimizin değerli milletvekilleri, sayın Kocaeli Büyük Şehir Belediye Başkanı, Sayın Karamürsel Belediye Başkanı, ilçemiz Kızderbent Mahallesi’nde yapılmak istenen taş ocağı ve Karamürsel merkez de yapılan battı–çıktı hakkında yapılan yanlış projelerin acilen düzenlenmesini, bu konuda sizlerin biran önce bu sorunu çözmenizi Karamürsel halkı sizlerden beklemektedir.

KARAMÜRSEL KENT MEYDANI KODU ÇOK YÜKSELDİ

Yıllardır burada yol tadilatı ile yapılan asfalt ve beton yol ile yolun kodu çok yükselmiş, yağacak büyük yağmurlar ile burada 1 metre civarında göl haline gelmektedir. Esnafların dükkânlarına ve konutlara su basmaktadır. Son olarak 27 Temmuz 2018 de yağan yağmurlar ile su basmış esnaf ve vatandaş perişan olmuştur. Yeni yapılan Battı – Çıktı projesinde Kod seviyesi aynı yükseklikte olup aynı sorunlar yaşanacağı için burada bulunan esnaf ve vatandaşlar yol çalışmasının düzeltilmediği taktirde buna engel olacaklarını beyan etmektedirler.

TAŞ OCAĞI İÇİN EYLEMLERE DİKKAT ÇEKTİ

Vatandaşların sizden ricası bu sorunlara çözüm bulmanızdır. Karamürsel Kızderbent Mahallesi’nde yapılmak istenen taş ocağından dolayı mahalle halkı büyük tepki vermekte, çeşitli eylemler yapmaktadır. Halkımız taş ocağı yapılmaması için yöredeki yeşil ve sulak arazilerin heba olmaması için bütün güçlerini ortaya koyacaklarını söylemektedirler. Bu nedenle 29 Ağustos 2020 saat 11.00’de Kızderbent Mahallemizde tüm sivil toplum örgütleri, çevre dernekleri ve siyasi partilerinde içinde bulunacağı kamu oyunun dikkatini yöreye çekebilmek için bir panel düzenlemektedirler.

Bununla birlikte Kızderbent ve Yalakdere mahallemizde bayram sürecinde içme sularından dolayı ciddi zehirlenmeler yaşanmıştır. Bu hususların elzem bir şekilde çözülmesi mahalle halkımız tarafından talep edilmektedir.”

kod yuksekligi