Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kartepe’ye lastik yakma tesisi istemiyoruz!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kocaeli’ye, üstelik de kentin turizme en açık bölgesi olan Kartepe’ye lastik yakma tesisi kurulmasını istemiyoruz” dedi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin

Elektrik Piyasası Kanun Teklifi iktidar partisi milletvekillerinin oylarıyla Sanayi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edilerek Meclis Genel Kuruluna sevk edildi. Maden, doğalgaz ve elektrikle ilgili pek çok maddeyi içerisinde barından Teklifin tartışmalı hükümlerinden biri araç lastiği yakılmasının biyokütle tanımı içerisine alınması. Teklif bu haliyle yasallaşırsa araç lastiği yakmak yenilebilir enerji içerisinde tanımlanacak.

LASTİK BİYOKÜTLE Mİ?

Konu hakkında açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan’, “Komisyon çalışmaları sırasında lastik yakmanın ciddi bir çevre maliyetine yol açtığını dile getirdik. Ayrıca lastik yenilebilir enerji kaynağı değil. Lastiği akılla ve bilimle izah edilemez bir şekilde biyokütle olarak tanımlayıp teşvik kapsamına almaya çalışıyor siyasi iktidar” dedi.

KARTEPE’DE HAVA KİRLİLİĞİ RİSKİ

Komisyon çalışmaları devam ederken Kocaeli, Düzce ve Erzincan’da yeni lastik yakma tesislerinin faaliyete geçeceği haberi kesinleşti. Arslanbey OSB içinde Kartepe Endüstriyel Geri Dönüşüm Sanayi ve Ticaret A.Ş’de Kartepe Biyokütle-Piroliz Sıvısı ve Gazı Enerji Santralinde yapılacak lastik yakma faaliyeti doğal hayat ve insan hayat için bir dizi tehlikeyi içinde barındırdığına dikkat çeken Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Kaygılıyız, ortada insan sağlığı ve doğa için çok ciddi bir tehlike söz konusu. Lastik yakılması sonucu havaya tonlarca zehirli bileşik yayılıyor. Ağır bir metal kokusu, hava ve su kirliliği lastik yakmanın olası sonuçları arasında. Şüphesiz ki enerjiye ihtiyacımız var. Ama enerji ihtiyacının bedeli yükselen akciğer kanseri vakaları ve tahrip olmuş bir doğa olmamalı?

KARTEPE’YE LASTİK YAKMA TESİSİ İSTEMİYORUZ

AKP’nin bu yanlıştan döneceğini umuyoruz. Komisyon aşamasında olduğu üzere Genel Kurul’da da gerekli mücadeleyi vereceğiz. Kocaeli’ye, üstelik de kentin turizme en açık bölgesi olan Kartepe’ye lastik yakma tesisi kurulmasını istemiyoruz. Ayrıca lastik yakmayı sürdürülebilir enerji kapsamında değerlendiren Kanun Teklifi hükmü geri çekilmeli. İnsana ve doğaya zarar vererek enerji üretme seçenek olmaktan çıkmalıdır”.