Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Büyükşehir burada dolgu yapacak… 265 milyon TL harcanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Cumhuriyet Mahallesi kıyı kesiminde kalan alanda toplam 209 bin 341 metrekarelik dolgu çalışması yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze
SEBO İMZA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin rekreaktif amaçlı dolgu çalışması kapsamında Gebze İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi kıyı kesiminde kalan alanda toplam 209 bin 341 metrekarelik dolgu çalışması yapacak. Alanın gerisinde kalan 140 bin 347 metrekarelik kara kısmı ile beraber toplam 349 bin 688 metrekarelik alanda saha düzenlemesi planlanıyor. Büyükşehir, bu çalışmalar için bakanlığa başvuru yaptı ve bakanlık, Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. Planlanan projenin, toplam proje bedeli 265 milyon 794 bin 900 TL olarak belirlendi

PROJENİN TEKNİK OLMAYAN DETAYLARI ŞÖYLE

Rekreaktif amaçlı dolgu ile bölgenin yeşil alan ihtiyacının karşılanması planlanıyor. Dolgu işlemleri planlanan faaliyet alanı kıyı kenar çizgisinin deniz tarafındaki gerçekleştirilecek.

DOLGU İŞLEMİNDE 10 KİŞİ ÇALIŞACAK

Proje kapsamında yapılacak olan dolgu işlemleri sırasında 10 kişi çalıştırılacak, alandaki rekreasyon işlemleri tamamlandıktan sonra alanında sürekli olarak personel çalıştırılmasına gerek duyulmayacak. Planlama alanının içerisinde Şişecam’a ait bir iskele ayrıca alan içerisindeki açık alanda havuzlu düğün salonu bulunuyor.

ÇEVRESİNDE NELER VAR?

Proje alanı dışında; alanın 150 metre kuzeydoğusunda TSE Kalite Kampüsü ve Gebze Atıksu Arıtma Tesisi ve doğu sınırında ise Şişecam Fabrikası, 500 metre güneyinde Darıca İlçesi Bayramoğlu Mahallesine ait konutlar, 600 metre doğusunda Gebze Teknik Üniversitesi ve 850 metre kuzeydoğusunda Cumhuriyet Mahallesine ait konutlar yer alıyor.

12 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANDI

Proje kapsamında yer alan dolgu ve rekreaktif amaçlı arazi düzenleme işlemlerine ait inşaat sürecinin yaklaşık 12 ay içerisinde tamamlanması planlandı.

Kocaeli Buyuksehir 2
Kocaeli Buyuksehir Dolgu
Kocaeli Buyuksehir Dolgu 1