Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

‘Kocaeli’ de toplu insan ölümleri’ uyarısı!

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, gerekli önelemler alınmazsa ‘Kocaeli’ de toplu insan ölümleri’ haberleri okunacağını söyledi.

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve

Tütünçiftlik Sahili Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Yaprak Fidancı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Körfez’de yaşanan deniz salyasının tehlikeli durumların işareti olduğunu söyleyen Fidancı çarpıcı ifadeler kullandı. İşte o açıklama, “Bugünlerde denizde yaşanan deniz salyasının sebeplerinden biri, Dilovası’nda kurulu Poliport’ un 2017’de sebep olduğu geniş çaplı çevre kazasının zamana yayılmış etkisidir. O vakit derneğimizin tutanak ve tespitleri sayesinde açılan ceza davası sonucu firmaya verilen 1.5 Milyon TL idari cezanın ne denize ne de gelecekte yaşanması ihtimal çevre kazalarını önlemeye faydası olmadığı çok açıktır.

TOPLU İNSAN ÖLÜMLERİ!

Kocaeli, İzmit Körfeziyle bugün ‘Ben oksijensizlikten ölüyorum’ haberiyle gündemde, gelecekte ise şehrimizdeki mevcut risklerden birinin gerçekleşip ‘Kocaeli’ de toplu insan ölümleri’ haberiyle gündeme gelmesi an meselesidir. Unutulmasın ki, doğa asla unutmaz acı ders verir, çevre de ceza vererek korunmaz.

TEMİZLEYEMİYOR

Bir diğer neden ise şehrimizde sanayiye sınırsız kullandırılan dolgu alanları, dip dibe limanlar, yüksek rıhtımlar nedeniyle denizin kendisini temizleyecek kıyı şeridi bulamamasıdır. Üstelik bugünlerde sanayi kuruluşları, yeni buldukları vahşi bir yöntemle, denizde -20 mt kotta Dip Tarama yaparak Liman Kapasite Artışı taleplerinde sıraya girmiş durumdalar.

DENİZİMİZ CAN ÇEKİŞİYOR

Şehrimizi yönetenlere sesleniyoruz ‘yaşanan deniz salyasıdır, her yıl olur gibi ifadelerle durumu basitleştirip olağanlaştırmaktan vazgeçin gerçeklerle yüzleşin! Sanayi kuruluşlarına sınırsız olarak verdiğiniz dolgu, dip tarama, depolama izinleri, yeni bir fabrika büyüklüğünde kapasite artışları nedeniyle denizimiz can çekişerek ölüyor!’.

ARTIK YETER!

Yöneticilerimiz Anayasa ve Kanunların onlara verdiği sorumluluk ve haklarını kullanıp, temiz ve sağlıklı çevrede yaşama hakkımızı sağlasınlar. Bunun için sermayenin vahşi taleplerine ‘Hayır, Artık Yeter’ desinler. Desinler ki,  Deniz Yüzümüze Tükürmesin! “

Kocaeli deniz kocaeli deniz kirlilik

Korfez tutunciflik sahili
Bu görüntü yeni çekildi…