Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Haber – Kocaeli’de 475 tekneye 40 milyon TL ceza kesildi

Kocaeli Haber – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın deniz uçağı ve kontrol tekneleriyle, İzmit Körfezi’ndeki denetimlerinde 2006 yılından beri 475 tekneye yaklaşık 40 milyon TL idari ceza uygulandığını söyledi.

Kocaeli Haber - Kocaeli

Kocaeli Haber -İzmit Körfezi’nde denizi kirletenlere göz açtırılmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2006’da İzmit Körfezi’ndeki kirliliklerin denetlenmesi ve buna sebep olan gemilere idari yaptırım kararı uygulanması yetkisini, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesinin ardından, İzmit Körfezi’nde denetim yapan ekipler kuruldu. 30 personelin bir deniz gözlem uçağı, bir deniz kontrol teknesi, 4 deniz süpürgesi ve 3 amfibik temizleme aracıyla çalıştığı birim, 2006’dan beri toplam 475 tekneye yaklaşık 40 milyon TL idari ceza uyguladı. Denetimlerin sıkılaşmasıyla kirlilik olaylarında da azalma görüldü. Göreve başladıkları 2006’da yaklaşık 100 gemiye ceza uyguladıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz İşletmeleri Şefi Meriç Deniz, “Denetimlerimiz sonrası kirlilikler azalmaya başladı. 2020 yılında 6 gemiye, bu yıl ise 3 gemiye ceza uyguladık” dedi.

‘475 GEMİYE YAKLAŞIK 40 MİLYON TL İDARİ YAPTIRIM KARARI UYGULADIK’

Denetimlerin 7 gün 24 saat boyunca aralıksız devam ettiğini söyleyen Meriç Deniz, “İzmit Körfezi’nde gemi ve deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliklerinin denetlenmesi ve kirliliğe sebep olan gemilere idari yaptırım kararı uygulama konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2006 yılında başkanlığımıza yetki devretti. Bu yetkiyle biz İzmit Körfezi’nde gerek gemi kaynaklı kirlilikleri gerekse bizim yetkimizde olmayan liman, sanayi, kıyı tesisi kaynaklı kirlilikleri kontrol etmeye başladık. Kendi yetkimizde olan gemi ve deniz araçlarıyla ilgili kirlilik tespit ettiğimizde idari yaptırım kararı uygulamaya, farklı bir kurumun yetkisinde olan kirlilikleri de yetkili kurumlara iletmeye başladık. Öncelikle 7 gün 24 saat denetim yapıyoruz. Bunu gerek karadan kontrol teknelerimizle, gerekse havadan deniz uçağımızla yapıyoruz. Kontrol teknesiyle yaptığımız denetimlerde deniz yüzeyinde herhangi bir kirlilik gördüğümüzde ya da bir geminin direkt denize deşarj ettiğini gördüğümüzde müdahale ediyoruz. Burada gemiden kaynaklanan kirlilik varsa hemen numunelerimizi alıyoruz. Gerekli fotoğraf ve kamera görüntülerimizi çekiyoruz. Tutanaklarımızı dolduruyor ve cezai işlem uyguluyoruz. Tabi bu arada, yayılmaması için de geminin etrafına bariyer çekmek suretiyle kirliliği önlüyoruz. 2006 yılından bu yana 475 gemiye cezai işlemle, yaklaşık 40 milyon TL idari yaptırım kararı uygulamış olduk” diye konuştu.