Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de antik taş ocağı sit alanı ilan edildi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kandıra Babaköy Antik Taş Ocağı’nı 1. Derece sit alanı olarak ilan etti. Burada hiçbir madencilik faaliyetine izin verilmeyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Sebahattin AydınKültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bugünkü Resmi Gazete’de önemli bir karar yayımladı. Bu karara göre özel mülkiyet olan Kandıra Babaköy Antik Taş Ocağı’nın bulunduğu alan Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmaları ve bilimsel araştırmalar sonrası müze müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan rapora istinaden birinci derece sit alanı olarak ilan edildi.

YENİ OCAKLAR AÇILAMAZ!

Birinci derece sit alanı olan yerle ilgili şu önlemler alındı: “Burada yeni tarımsal alanların açılmamasına, yalnızca sınırlı mevsimlik tarımsal faaliyetlerin devam edebileceğine; taş, toprak. kum vb. alınmamasına, kireç, taş, tuğla, mermer, kum, maden vb. ocakların açılmamasına; toprak, cüruf, çöp, sanayi atığı ve benzeri malzeme dökülmemesine; Kurulumuzdan izin almak koşuluyla birleştirme (tevhit) ve ayırma (ıfraz) yapılabileceğine; 1. (Birinci) Derece Arkeolojik Sit sınırlarında Kultur ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun 05.11.1999 tarih ve 658 sayılı ılke kararının geçerli olduğuna, |. (Bırıncı) Derece Arkeolojik Sıt sınırları içinde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarının rolovelerinin ilgili idaresince hazırlanarak Kurulumuza iletilmesine, alanda emniyeti tedbirlerinin ilgili idaresince alınmasına karar verildi.”

babakoy antik tas ocagi