Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de bir haddehanenin 3 kat büyümesine onay çıktı!

Kalaylı Demir Çelik Sanayi ve TİC. LTD. ŞTİ. Dilovası Şubesi, üretim kapasitesini 3 kat arttıracak bir proje için bakanlığa başvurdu. Projeyle ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatılmıştı o proje için “ÇED gerekli değildir” kararı açıklandı

Kalaylı Demir Çelik Sanayi
SEBO IMZA

Kocaeli’de sanayi tesisleri bu yıl büyüme ve üretim kapasitesini artırmak için sıraya girdi. Bunlardan biri de Kalaylı Demir Çelik Sanayi ve TİC. LTD. ŞTİ. Dilovası Şubesi olmuştu. Dilovası Çerkeşli OSB Mahallesi, İMES-5 Bulvarı No:4 adresinde 3 bin 999 metrekare alan üzerinde 2 bin 700 metrekare kapalı alanda “Soğuk Çelik Haddeleme” faaliyetini gerçekleştiren tesis “Soğuk Çelik Haddeleme Üretimi Kapasite Artışı” faaliyeti için bakanlığa başvuru yaptı.

ÇED GEREKLİ DEĞİL

Bakanlık, ÇED sürecini başlattığını duyurmuştu bu kararın üzerinden kısa bir zaman geçmesinin ardından “ÇED gerekli değildir” kararı açıklandı.

3 KAT ARTIŞ

Tesisin mevcut durumda 11.03.2022 tarihli ve 2022/287 rapor numaralı kapasite raporuna göre üretim kapasitesi 5 bin 444 ton/yıl olarak görüldü. Kapasite artışı ile birlikte üretim miktarının 17 bin ton yıl olması planlanıyor.

haddehane