Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki ağaç katliamlarına ses çıkarmayan İlyas Şeker İstanbul için açıklama yaptı!

Kimi zaman yol yapım çalışmaları için Ballıkayalar gibi büyük ağaçlık alanlarda kimi zaman betonarme binaların inşaatı için Cephanelik benzeri bölgelerde gerçekleştirilen ağaç katliamlarına bir kere bile ses çıkarmayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker dün İstanbul’da yaşanan ağaç katliamı için kameralar karşısına geçti.

Kimi zaman yol yapım

Kocaeli’de bugüne kadar başta Cephanelik ve Ballıkayalar bölgeleri olmak üzere pek çok defa ağaç katliamı yaşandı. Kimi zaman yol yapım çalışmaları için Ballıkayalar gibi büyük ağaçlık alanlarda kimi zaman betonarme binaların inşaatı için Cephanelik benzeri bölgelerde gerçekleştirilen ağaç katliamlarına bir kere bile ses çıkarmayan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker dün İstanbul’da yaşanan ağaç katliamı için kameralar karşısına geçti.

AĞAÇSIZ MEMLEKET DUVAKSIZ GELİNE BENZER

Ak Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Üyesi İlyas Şeker, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlemiş olduğu basın açıklamasında medya temsilcileriyle bir araya gelerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ağaç katliamına tepki gösterdi. Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gazi Meclis’te düzenlediği basın açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ağaç katliamına tepki gösterip Kocaeli’de bugüne kadar yapılan katliamları yine görmezden gelerekKocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

18 YILDA 9 MİLYON FİDAN

Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Kocaeli’ni ağaçsız, insanları oksijensiz bırakmamak için, 18 yılda 250 bini çınar, 100 bini zeytin, 150 bini ıhlamur ve 500 bini de değişik meyve ağaçları olmak üzere toplam 9 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Bir Çin atasözünde; ‘Bugünün kuşağının diktiği ağaçların gölgesinde sonraki kuşaklar gölgelenir’ denilmekte.

ÇINAR AĞAÇLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA

Değerli basın mensupları, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, ecdat yadigârı çınar ağaçlarına da gözü gibi bakıyor. 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ile protokol yaparak il sınırları içerisinde Cumhuriyet Caddesi, Hürriyet Caddesi, Yürüyüş yolu, Çuhane Caddesi’nde, Fevziye Camii bahçesinde, Değirmendere Çınarlık meydanında, Derince gar binası etrafında, Seka Park bölgesi içinde bulunan toplam 871 adet anıt çınar, bilim insanları tarafından tek tek inceleniyor.

Yapılan bilimsel çalışmalarda, çınarların göğüs yüksekliği, çapları, ortalama taç genişlikleri ve boyları ölçülürken, gövde ve dallarında böcek ve hastalık olup olmadığı, çürük ve kovuk kısımlarının bulunup bulunmadığını tespit etmek için gövde dip kısımlarından Akustik Tomografi tekniği ile görüntüler alınıyor. Yine, Mikro delme (Resistograf) tekniği ile gövde dip kısmından ve şüpheli görünen kalın dalların dip kısımlarından ölçümler yapılıyor. Direnç profil grafikleri alınıyor ve sağlamlık kontrolleri yapılıyor. Resistograf ve tomografi sonuçları ile görsel muayene bulguları birlikte değerIendirilerek herhangi bir çürük-kovuk benzeri bozulma olup olmadığı araştırılıyor. Ölçüm, gözlem, inceleme ve değerIendirme sonucunda söz konusu ağaçların durumu tespit ediliyor. Bu tespitler sonucu; sağlam olan çınarlar acil bakım ve koruma ihtiyacı olan çınarlar, uzun dönemli bakım programına ihtiyaç olanlar ile koruma tedbirleri alınacak her bir çınar hakkında teknik rapor hazırlanıyor.

Yapılan İncelemelerde şu ana kadar 230 çınar ağacının incelemesi ve tekenin muayenesi yapıldı. 122 çınar ağacının kovuk bakımı restorasyon ve rehabilitesi yapıldı. Yine, İzmit ilçemiz Cumhuriyet Caddesi Yürüyüş Yolu üzerindeki 78 adeti tescilli olmak üzere toplam 110 adet ecdat yadigarı çınar ağaçlarıyla ilgili rapor hazırlandı. Görsel muayene, akustik tomografi ve mikrodelme yöntemleriyle yaptığı bilimsel incelemeler sonucu 10 tanesi sağlam, 78 adet ecdat yadigarı tescilli anıt çınar ağacının restorasyonu yapılarak yaşatılırken, tamamıyla çürüdüğü için restorasyonu yapılamayan 22 adet çınar da alandan uzaklaştırılarak yerlerine 5-6 yaşlarında genç çınar ağaçlarını dikti.

İBB ECDAT YADİGARLARINI YOK ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaşama şansı vermeden 112 çınarı keserek ecdat yadigarlarını yok etti. Evet ikisi de büyükşehir belediyesi; birisi ecdat yadigârı çınarları bilimle, emekle yaşatmak için çalışırken, diğeri ecdat yadigarlarına yaşama hakkı tanımıyor, katletmek için çalışıyor!
Aradaki fark; yaşatan Ak Partili belediye, yok eden Cumhuriyet Halk Partili belediye.
Sizleri saygıyla selamlıyorum.”