Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’ye birden fazla çöp tesisi kurulacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’ye eşi benzeri bulunmayan bir çöp tesisi yapılacağını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 2. Oturumu, Kocaeli Kongre Merkezi’nde Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştiriliyor. CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından bertaraf tesislerinin kurulmasıyla ilgili sorusu üzerine Başkan Tahir Büyükakın bilgiler verdi. Büyükakın, Kocaeli’ye eşi benzeri olmayan bir tesis yapılacağını söyledi.

İKİŞER FABRİKA

Büyükakın, “İtalya’daki tesisi izlemek ve incelmek üzere ekiplerimizi oraya yönlendirdik. Ayrıca biyometanizasyon alanında çalışmalarımızı gerçekleştirme temennisindeyiz. Çöp bizim için önemli. Yüzde yüz geri dönüşüm prosesi hedefi içindeyiz. Şu an proje laboratuvar aşamasında. Prototipin çalışması endüstriyel açıdan önem arz ediyor. 400 tonluk tankta dünyada eşi ve benzeri olmayan proje.

KUZEY VE GÜNEY YAKAYA İKİŞER FABRİKA

Eğer laboratuvar ARGE çalışmalarından geçerse, Temmuz sonunda ilk denemesine geçecek. Umduğumuz gibi olursa bir fabrika ile sınırlı olmasını istemiyoruz. İlçe belediyelerin de devreye girmesi ile kuzey ve güney yakada da ikişer fabrikayı daha hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.