Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfezi kirleten gemiye 49 milyon 929 bin 591 TL ceza!

Kocaeli’de İzmit Körfezi’ni kirlettiği tespit edilen bir gemiyle ilgili cezai işlem uygulandı. Gemiye 49 milyon 929 bin 591 TL para cezası kesildi.

Kocaeli'de İzmit Körfezi'ni kirlettiği

Kocaeli’de İzmit Körfezi’ni kirlettiği tespit edilen bir gemiyle ilgili cezai işlem uygulandı. Gemiye 49 milyon 929 bin 591 TL para cezası kesildi. Söz konusu cezayla ilgili olarak Kocaeli Valiliği bir açıklama yayınladı. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: ” İzmit Körfezi’nde temizlik çalışmalarına bir taraftan devam edilirken bir taraftan da kirletilmesine müsaade edilmeyerek 7 gün 24 saat esasına göre denetimlere devam edilmektedir.

İTALYA BANDIRALI GEMİ

Rutin yapılan denetimler esnasında İtalya Bandıralı Gran Bretagna adlı gemiden Marmara Denizi’ne hidrolik yağ döküldüğünün tespit edilmesi üzerine Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığınca bahse konu gemiye 49.929.591,00 TL idari para cezası uygulanmıştır. Geminin oluşturduğu kirlilikle ilgili temizlik çalışmalarına yetkili firma tarafından başlanılmış olup, Türkiye Çevre Ajansı teknik personellerince konu titizlikle takip edilmektedir.”