Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfezi mahveden firma mühürlendi!

Kilez Deresi’ne, atık su bıraktığı tespit edilen firmanın tüm faaliyetleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen kararıyla durduruldu.

Kilez Deresi’ne, atık su

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan olayda Başiskele ilçesinde, İzmit Körfezi’ne dökülen Kilez Deresi’ne, bir firma tarafından kırmızı renkte atık su bırakıldığı tespit edilmiş ve ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce olaya müdahale edilmişti. İzmit Körfezi’nin kırmızıya dönmesine neden olan firmanın tüm faaliyetleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen kararıyla durduruldu.

KİLEZ DERESİNE DEŞARJ YAPILMIŞTI

02 Haziran Çarşamba günü yaşanan olayda Başiskele İlçesinde bulunan ve İzmit Körfezi’ne akan Kilez Deresinin kırmızı renkte attığı ihbar edilmiş, ihbarın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi harekete geçmişti. Çevre Koruma ve kontrol Dairesi Başkanlığı Deniz Kıyı Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede Başyiğit Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir firmanın yağmur suyu hattından dereye deşarj yaptığını belirlemişti. Daha sona Deniz kıyı Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan müdahalenin ardından kırmızı renkli atık su kirliliğine müdahale edilmiş, sosis bariyer sistemi kurularak kirliliğin İzmit Körfezi’ne ulaşması engellenmişti.

KARAR ALINDI

Gayri Sıhhi Müesseseleri İnceleme Kurulunca yaşanan olay gündeme alındı. Kurul tarafından yapılan incelemeler neticesinde; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 21. maddesinin son fıkrası “Ruhsatın verilmesinden sonra yetkili idare tarafından yapılacak denetim sonucunda toplum ve çevre sağlığı açısından zararlı olan işletmelerin faaliyeti, noksanlıklar ve aykırılıklar giderilinceye kadar derhal durdurulur” hükmü gereği yapıldı.

FAALİYETLERİ MEN EDİLDİ

Kirliliğe neden olan işyeri ile ilgili olarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Haziran 2021 tarihinde gerçekleşen encümen toplantısında “Eral Atık Yönetim A.Ş.” ünvanlı firmanın, çevresel tedbirlerin alınması ve bu tedbirlerin alındığına dair Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden uygunluk görüşü alınıncaya kadar tesisinin faaliyetten men edilmesi kararı verildi. Alınan kararın ardından 15 Haziran Salı Günü saat 16.00 itibariyle firmanın kapısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Emniyet mensuplarınca mühür vuruldu.