Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Köyün dibine açılacak taş ocağına onay çıktı

Karamürsel İlçesi, Dereköy Köyünde daha önce faaliyeti durdurulan taş ocağının yeniden işletilmesi için ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje alanından köy merkezine olan mesafe kuş uçuşu yaklaşık 770 metre, en yakın konuta olan mesafesi ise yaklaşık 310 metre.

Karamürsel İlçesi, Dereköy Köyünde

Karamürsel İlçesi, Dereköy Köyünde daha önce faaliyeti durdurulan taş ocağı için Can-Mert Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yeni proje hazırladı. Proje Kocaeli Valiliği’ne sunuldu. Proje için çevre etki değerlendirme (ÇED) sürecinin başladığı duyurmuştu.

YILLIK 27 BİN TON ÜRETİM

Projenin teknik olmayan detayına göre; “12,40 hektarlık alan içerisinde Kalker Ocağı; açık ocak işletmecilik yöntemi ile işletilecektir. Patlatma yapılmadan ekskavatör ile gevşetilen malzeme hiç bir işleme tabi tutulmadan stok sahasında depolanacak ve tüvenan olarak satışa sunulacaktır. Üretim kapasitesinin yıllık 27.000 ton olması planlanmıştır. Proje alanında; yılda 12 ay, ayda 30 gün ve günde 8 saat tek vardiya olarak çalışılacak.”

YERLEŞİM YERİNE YAKIN

Proje alanından köy merkezine olan mesafe kuş uçuşu yaklaşık 770 metre, en yakın konuta olan mesafesi ise yaklaşık 310 metre.

Köy halkını tedirgin eden bu proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.