Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marmara Denizi’nin kader toplantısı Kocaeli’de

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla “Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı” TRYP By Wyndham otelde gerçekleştirildi. Deniz salyasıyla mücadele için önemli bir adım atıldı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın ev sahipliğinde, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla “Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı” TRYP By Wyndham otelde gerçekleştirildi.

İMAMOĞLU VE DİĞER BAŞKANLAR DA GELDİ

Toplantıya Bakan Kurum’un yanı sıra; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,  İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

91 AYRI NOKTADAN NUMUNE ALINDI

Bu kapsamdaki çalışmaları anlatan Bakan Kurum, şunları söyledi: “91 ayrı noktadan numuneler aldık. Bu gemi her türlü numuneyi alıp analiz edebilen, laboratuvarlarda deney sonuçlarını çıkarabilen beceride ve kabiliyette. Üniversitemizle birlikte, bu çalışmayı yürütüyoruz ve sahadan aldığımız veriler çerçevesinde de hem çalıştayımızda açıkçası sürecimizi yürütüyoruz, alınması gereken acil ve uzun vadeli planlarımızı da bilim insanlarımızla birlikte yine belediyelerimiz, valilerimiz, Marmara kıyısında açıkçası sivil toplum örgütlerimiz, sanayi kuruluşlarımızla hep birlikte inşallah birazdan açıklayacağımız eylem planları çerçevesinde hem kısa vadede hem de uzun vadede yatırımlarımızı yapacağız.”

“KADERİNE TERK ETMEYECEĞİZ”

Kurum, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Haziran Çevre Günü’ndeki açıklamalarına değinerek, “Marmara’mızı, boğazımızı kaderine terk etmeyeceğiz. Kirlilikle bu noktada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Aynı Haliç’te Sayın Cumhurbaşkanımız ne yaptıysa Marmara Denizi’mizde de boğazımızda da yapılması gereken tüm adımları, 25 milyon nüfusa hizmet veren ve bu bölgede yaşayan 25 milyon, yine 84 milyon vatandaşımızı ilgilendiren adımları atıyor olacağız.” ifadesini kullandı.

Mücadele çalışmaları kapsamında, en katılımcı konferansı yaptıklarını aktaran Kurum, konferansa 700 bilim insanı, belediye personeli, çevre daire koruma başkanlıkları, sivil toplum örgütlerinin katıldığını ve önerilerini sunduğunu kaydetti.