Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Kocaman’dan adaylık, haddehane, teleferik sorularına cevap!

Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’nin tanıtım programının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, yeniden aday olmak istediğini söyledi

Özel Osmanlı Günlük Yaşam
SEBO İMZA

Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’nin tanıtım programı bugün gerçekleştirildi. Tanıtımın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, ‘Yeniden aday olmak istiyor musunuz?’ şeklindeki soruya gönlünde bir 5 yıl daha görev yapmak olduğunu söyledi.

“GÖNLÜMDE 5 YIL DAHA VAR”

Kocaman, “Ben şu an belediye başkanıyım. Bu sebeple doğal aday adayıyım. Gönlümden bir 5 yıl daha görev yapmak geçiyor. Burada belediye başkanlığını isteyen birçok arkadaşım olabilir. Bunlar da gayet makuldür. Normaldir. İzmit’e aday olmak gibi bir durumum yok. Ben Kartepe’nin belediye başkanıyım. Yeni dönemde de yine Kartepe’de olmak isterim. Böyle bir düşüncem yok.”

“BELEDİYENİN BORCU”

Kartepe’nin borç durumuyla ilgili de konuşan Kocaman, “Belediyeler borçlu olur. Ciddi bir borçla belediyeyi devralmıştık. Borcumuz azaldı ama şunu ifade etmek lazım. Kartepe 269 kilometrekarelik, 10 beldeden oluşan, dağınık ve her mahallenin şehir hizmeti beklediği bir ilçeden bahsediyoruz. Şu an daha yönetilebilir bir borcumuz var. Dünyada yaşanan bir krizle karşı karşıyayız. Öz kaynaklarımızla hizmet ediyoruz. Örneğin ben hiç asfalt serimi ihalesi açmadım. Çöp toplama araçlarımız tamamen kendimize ait” dedi.

TELEFERİK VE BÜYÜKAKIN ÖVGÜSÜ

Teleferikle ilgili son durumu paylaşan Kocaman, “29 Ekim’de test sürüşlerinin başlamasını bekliyoruz. Bu kış sezonunda da teleferik hattının hizmete gireceğini ön görüyoruz. Bu konuda en büyük şansımız Tahir Başkanımız. Kendisi Kartepe’ye büyük önem verdi ve desteğini üzerimizden hiç çekmedi” dedi.

HADDEHANE PROJESİ

İlçenin doğal güzelliklerini ve dokusunu koruduklarını ifade eden Kocaman, ilçede tartışmalara neden olan haddehane projesiyle ilgili soruyu da cevaplandırdı. Kocaman, konuyla ilgili özetle: “Kentlerin turizme ne kadar ihtiyacı varsa sanayi kuruluşlarına da ihtiyacı vardır. Devletin kurumları bu projenin çevreye olumsuz etkisi olmayacağını rapor ediyorsa bunu esas almalıyız. Bu tesis zararsız ve binlerce kişiye istihdam sağlayacaksa neden yapılmasın. Gerekli denetimler yapılır.” dedi.