Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sardala Koyu pislikten arındırıldı

Kandıra Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anlamlı bir sosyal farkındalık etkinliği düzenlendi.

Kandıra Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir

Etkinlik kapsamında Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ve 35 öğrenci,  Pınarlı mahallesi Sardala Koyu çevresinde çöpleri topladı, çöp konusunda çevredeki vatandaşları da uyarılarda bulunan Turan, “ Gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir doğa bırakmak adına çevremizi temiz tutmalıyız.” dedi.

TEMİZ ÇEVRE

Etkinlikte plastik, cam, kumaş, tekstil, tahta, kimyasal, metal ve kağıt olarak ayrı ayrı ayrıştırılan çöpler geri dönüşüm için geri dönüşüm tesislerine gönderildi. Etkinliği katılan öğrencilere sosyal mesafe kurallarına uyarak hediyelerde bulunan Turan, “Geleceğimizin teminatı yavrularımız ile beraber böyle bir etkinlik yapmamızın amaçlarından biri gençlere ve çocuklara Temiz Çevre bilinci aşılamaktır.” olduğunu vurguladı.

GENİŞ BİR EKİPLE

Etkinliği Başkan Turan’ın yanı sıra Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun, Kültür Müdürü Mustafa Arda, Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Diş, Sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, belediye personelleri ve öğrenciler katılım sağladı.

KİRLETMEYİN

Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, temiz bir çevre çağrısında bulunarak, “Temiz çevre, temiz toplum sokaktan önce evimizde başlıyor. Temiz bir çevre görmek istiyorsak öncelikle kendimiz temizliğe özen göstererek dikkat etmemiz gerekiyor. Hem de koronavirüs döneminde daha da hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Bugün bu etkinlikte öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte onlara çevre bilincini aşılamak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına temizlik seferberliği gerçekleştirdik. Anlaşılan o ki pek çevre konusunda duyarlı değiliz. Maske, plastik, poşet gibi birçok atık doğamızı kirleterek bizlerin yaşamını tehlikeye sokmakta.  Benim ricam hem günü birlik ziyarete gelen hem de ilçemizde bulunan hemşehrilerimi çevreyi temiz tutmaları konusundan hassasiyet göstermelerini diliyorum ve duyarsız kalmayacaklarını biliyorum.”  dedi.

kandira 1 min

kandira 5 min

kandira 6 min